• 瀏覽: 2,190
  • 回覆: 20
囡囡食依家隻奶粉好多痰,攪到佢瞓得好差,見到都心痛
想問下大家邊隻奶粉冇咁易惹痰?想幫佢轉

熱賣及精選
可能係食開隻奶粉太甜啦,轉過隻冇蔗糖既奶粉試下啦

可以試下隻enfixxxxx既,呢隻冇加蔗糖好淡口

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-3-17 06:33 PM 發表

我小朋友係飲呢隻,係幾淡口,味道似人奶

引用:
原帖由 小嬌子 於 2021-3-17 06:45 PM 發表

我小朋友係飲呢隻,係幾淡口,味道似人奶
而且成份都ok既,有乳鐵蛋白,對增加抵抗力有幫助

可以試下aptxmil白金版,比較淡味,冇蔗糖
我bb依家都係補緊呢隻,冇痰之餘便便仲去得幾好~

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-3-17 06:33 PM 發表

阿仔都係飲緊佢, 一向見佢好少有痰聲既問題

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-3-18 09:31 AM 發表

而且成份都ok既,有乳鐵蛋白,對增加抵抗力有幫助
乳鐵蛋白係人奶既成份之一,好寶貴

引用:
原帖由 犯法呀 於 2021-3-17 06:14 PM 發表

可能係啦,不過其實轉奶粉我都有d擔心,怕佢適應唔到

引用:
原帖由 犯法呀 於 2021-3-17 06:14 PM 發表

係, 有D奶粉冇加蔗糖,無咁甜, 唔會咁易野痰又健康D
其實可以試下買細罐比BB試之餘, 自己又試下味睇下甜唔甜

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 mayli00 於 2021-3-19 10:37 PM 發表

enfinitas有冇細罐裝買?
有30蚊400G既試飲裝(1號冇),你可以上裝搵下

一向都有痰? 初生可能未發展好, 有時會有痰聲,
不過如果係飲奶粉之後先有, 可能因為奶粉甜
自己就買無加蔗糖既奶粉比bb, 我比阿仔飲A+ NEUxx Pxx之前, 自己都有試過味, 唔甜先放心比bb飲, 你都可以試試

囡囡食緊illumx,個味都夠淡似人奶,食左一段時間都唔覺有痰

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]