• 瀏覽: 4,015
  • 回覆: 30
2,3歲開始, 大家會唔會幫小朋友戒奶粉?
定係會繼續比佢飲?

熱賣及精選
當然可以繼續飲,我個個飲enfinxxxx到4歲都有飲緊,夾bb就ok

唔會迫佢戒,除非佢好唔中意
因為細細個開始就飲neurxpxx,營養好齊全
肯飲都係好事

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-3-16 02:39 PM 發表

當然可以繼續飲,我個個飲enfinxxxx到4歲都有飲緊,夾bb就ok
會唔會容易依賴左飲奶?

引用:
原帖由 aycc 於 2021-3-16 02:44 PM 發表

唔會迫佢戒,除非佢好唔中意
因為細細個開始就飲neurxpxx,營養好齊全
肯飲都係好事
但係大個左, 營養需求唔係會多D?

2,3歲才介奶粉太慢了,我2,3歲已介煙了

提示: 違規內容已被屏蔽
我都係睇到時囡囡肯唔肯飲,
依家係買aptxmil白金俾佢食,有益生菌同益生元,對佢免疫力都有幫助,
如果佢肯飲既都唔會幫佢戒

都係等到佢唔肯食先算,始終奶粉都有營養,我個仔而家都仲有食illumx,初初個時貪佢個味夠淡似人奶,之後就食到而家無再轉過

引用:
原帖由 pooncheck 於 2021-3-16 03:17 PM 發表

會唔會容易依賴左飲奶?
bb既主食就係奶粉,到大個自然會慢慢飲少左,"依賴"係正常

唔使專登斷,寶寶中意嘅話,可以一直飲,飲到七八歲都冇問題。

智者順時而謀,愚者逆時而動。
冇咩事都唔會咁早CUT奶,始終食奶粉都好有營養

引用:
原帖由 Terre2501 於 2021-3-16 02:39 PM 發表

仔仔都係飲緊佢, 便便ok之餘又長肉, 所以都無再轉其他奶粉
佢如果肯飲, 我就會繼續比佢飲

引用:
原帖由 heyhitboy 於 2021-3-19 05:14 PM 發表

仔仔都係飲緊佢, 便便ok之餘又長肉, 所以都無再轉其他奶粉
佢如果肯飲, 我就會繼續比佢飲
係呀,有DHA對腦部發展好,有乳鐵蛋白又可以增加抵抗力

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]