• 瀏覽: 11,941
  • 回覆: 46
我有個唔知算唔算happy problem 嘅煩惱...

我個仔4歲半, 遺傳咗我老公手指力大, 以前我老公拖我果陣都會無情力整親我手指, 間中佢動作大, 我都好怕被佢隻手拍傷...估唔到宜家生咗個仔, 發現個仔對手都好大力 最近阿仔返番學, 阿仔老師打比我, 話阿仔試過扶住學校嬸嬸玩平衡木, 嬸嬸發現手臂瘀左, 同老師反映我個仔太大力, 叫我留意下......初頭我只係諗佢肉緊啫, 諗番有次試過開唔到茄汁諗住搵老公幫手, 轉個頭阿仔輕易開到個蓋...成件事就太巧合...但仔仔對腳就正常無特別大力過其他小朋友, 有無其他父母嘅小朋友都有類似情況?

熱賣及精選
玩泥膠.訓練力度大細

唔係大力,只係唔識調整力度,老豆唔識,個仔又係唔識。

小問題

你仔仔骨格精奇,建議他飛去日本拜加籐生阿鷹哥為師傳承他的黃金二指神功

引用:
原帖由 Silenceday 於 2021-3-12 05:22 PM 發表

我個仔4歲半, 遺傳咗我老公手指力大, 以前我老公拖我果陣都會無情力整親我手指, 間中佢動作大, 我都好怕被佢隻手拍傷...估唔到宜家生咗個仔, 發現個仔對手都好大力 最近阿仔返番學, 阿仔老師打比我, 話阿仔試過扶住學校嬸嬸玩平衡木, 嬸嬸發現手臂瘀左, 同老師反映我個仔太大力, 叫我留意下......初頭我只係諗佢肉緊啫, 諗 ...
叫佢練下食指同中指仲好,大個有用

是不是有特異功能呀?這是好事情!有機會為國家做點貢獻。勿遲疑,盡快聯絡中聯辦吧!

引用:
原帖由 tkkay623 於 2021-3-15 12:35 PM 發表

你仔仔骨格精奇,建議他飛去日本拜加籐生阿鷹哥為師傳承他的黃金二指神功
捽西要用陰力,
佢呢啲蠻力西都捽爛!

月華、敏棋你們現在好嗎?
引用:
原帖由 tkkay623 於 2021-3-15 12:35 PM 發表

你真系淫才

可以送佢武當學一門絕技一陽指單指神痛

你老公係咪加藤鷹?

引用:
原帖由 Silenceday 於 2021-3-12 05:22 PM 發表

我個仔4歲半, 遺傳咗我老公手指力大, 以前我老公拖我果陣都會無情力整親我手指, 間中佢動作大, 我都好怕被佢隻手拍傷...估唔到宜家生咗個仔, 發現個仔對手都好大力 最近阿仔返番學, 阿仔老師打比我, 話阿仔試過扶住學校嬸嬸玩平衡木, 嬸嬸發現手臂瘀左, 同老師反映我個仔太大力, 叫我留意下......初頭我只係諗佢肉緊啫, 諗 ...
適當練習一下力度控制基本沒什麽問題,沒什麽的

引用:
原帖由 月華敏棋之遺憾 於 2021-3-15 01:49 PM 發表

捽西要用陰力,
佢呢啲蠻力西都捽爛!
就係不能用蠻力才要拜師學藝呀!

天生體能好係好事嚟, 不過, 要注要平衡發展, 如身體的其他大肌肉, 學業, 等等

引用:
原帖由 tkkay623 於 2021-3-15 03:27 PM 發表

就係不能用蠻力才要拜師學藝呀!
你啱

月華、敏棋你們現在好嗎?
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]