• 瀏覽: 40,091
  • 回覆: 349
  • 追帖: 4
引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-13 02:47 PM 發表

佢話已經delete左d相,不過我未證實嘅,喺Facebook嗰度就冇晒啲相,電腦同電話就唔知
我明白你,他del左fb起碼外人已睇不到。當然正常人不想他睇ex嘅相片,但如果留少量我覺得可接受。因為有時老朋友的合照都會有,只要他不在放出來就算了。
有時候他del唒所有相,現今科技就算他在你背後日日睇她fb相片你都不知道。
總之如果有一日你感覺到他原來真的還愛ex就分開,暫時放低先。

熱賣及精選
引用:
原帖由 明日泛黃的結他 於 2021-3-13 02:53 PM 發表

我明白你,他del左fb起碼外人已睇不到。當然正常人不想他睇ex嘅相片,但如果留少量我覺得可接受。因為有時老朋友的合照都會有,只要他不在放出來就算了。
有時候他del唒所有相,現今科技就算他在你背後日日睇她fb相片你都不知道。
總之如果有一日你感覺到他原來真的還愛ex就分開,暫時放低先。
我一開始只係希望佢delete Facebook嘅相,就係因為其他人可以睇到,比我感覺上佢哋餘情未了,佢話佢根本好少睇Facebook,佢其實一d都唔明我諗乜,佢話大部分朋友/親戚都知佢同Ex分左手,問題唔係知唔知,而係人哋會覺得你哋仲有機會復合,另一方面係我哋結婚都唔係好多人知,只有比較親嘅親戚知,佢連朋友都唔知佢結咗婚

我唔鍾意強人所難,唔鍾意拖拖拉拉,合則來不合則去,何必折磨大家

回覆 引用 TOP

咁你要唔要打開佢個腦剷走佢ex D 記憶!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-13 03:22 PM 發表

我一開始只係希望佢delete Facebook嘅相,就係因為其他人可以睇到,比我感覺上佢哋餘情未了,佢話佢根本好少睇Facebook,佢其實一d都唔明我諗乜,佢話大部分朋友/親戚都知佢同Ex分左手,問題唔係知唔知,而係人哋會覺得你哋仲有機會復合,另一方面係我哋結婚都唔係好多人知,只有比較親嘅親戚知,佢連朋友都唔知佢結咗婚
咁我幫他解釋下,我識過有人類似你情況,男人可能覺得結第二次,始終唔想同人解釋太多。他可能蠢誤會你以為你話他常睇fb掛ex所以解釋少上fb.
他們有時諗野好簡單,覺得現在同一齊嘅係你,外人點會諗佢同ex.
對呢類人要直接老土的講明白,例如我希望人家睇你fb只見到你同他合照,其他舊情人全del好嗎?
不過有類人係覺得我都對她無野,點解要del.不過現在他del左,就慢慢再好好相處先。

引用:
原帖由 明日泛黃的結他 於 2021-3-13 03:40 PM 發表

咁我幫他解釋下,我識過有人類似你情況,男人可能覺得結第二次,始終唔想同人解釋太多。他可能蠢誤會你以為你話他常睇fb掛ex所以解釋少上fb.
他們有時諗野好簡單,覺得現在同一齊嘅係你,外人點會諗佢同ex.
對呢類人要直接老土的講明白,例如我希望人家睇你fb只見到你同他合照,其他舊情人全del好嗎?
不過有類人係覺得我都對她無野,點解要del.不過現在他del左,就慢慢再好好相處先。
佢同ex係冇結婚,只係影過結婚相,而我就同佢註左冊

回覆 引用 TOP

同佢一齊兩年幾,結婚就係最近嘅事,我哋註冊都只係通知屋企人,證婚人就算我亞媽同佢亞媽,所以都只係少部分親戚知,而朋友就一個都唔知

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-13 03:54 PM 發表

同佢一齊兩年幾,結婚就係最近嘅事,我哋註冊都只係通知屋企人,證婚人就算我亞媽同佢亞媽,所以都只係少部分親戚知,而朋友就一個都唔知
其實我都是有時聽身邊的男性朋友講咋,他們習慣話對方自己愛唔愛她,她會感受唔到咩,話他們的另一半常為這些事嘈。我始終不知你們怎相處,你不如認真感受下你們之間的感情先,至於他和她最後會點,你亦難於揣測。

回覆 引用 TOP

咁其實你是否不只介意相片的事件,你係介意他唔對朋友公開,咁我又唔明點解你們結婚會咁少人知嘅,佢唔帶你見朋友的嗎?

引用:
原帖由 明日泛黃的結他 於 2021-3-13 04:17 PM 發表

咁其實你是否不只介意相片的事件,你係介意他唔對朋友公開,咁我又唔明點解你們結婚會咁少人知嘅,佢唔帶你見朋友的嗎?
佢ex同佢嘅朋友都係朋友,所以佢唔方便同我去見佢嘅朋友,就係驚刺激佢ex,好似帶我出嚟示威咁,所以呢兩年佢都冇出席朋友之間嘅聚會,佢d朋友係知佢有新女朋友,但係唔知我哋結咗婚

你問我係唔係介意佢唔介紹我比佢嘅朋友識!坦白講我係有,但係亦明白佢點解咁做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-13 04:27 PM 發表

佢ex同佢嘅朋友都係朋友,所以佢唔方便同我去見佢嘅朋友,就係驚刺激佢ex,好似帶我出嚟示威咁,所以呢兩年佢都冇出席朋友之間嘅聚會,佢d朋友係知佢有新女朋友,但係唔知我哋結咗婚
示威?現在好多人幾個月都已經帶新男女朋友出來了,就算平時見的名人。他同ex拍左好耐?他們不是和平分手?
我覺得因為你平日不能出席他們朋友的約會所以不開心,你不是純粹照片問題。你要諗清楚你介懷甚麼再同他傾訴。

回覆 引用 TOP

反正現在疫情都少活動,你再睇下一兩年後他是否仍不帶你見朋友。
到時分開都近4年,不會再刺激到他ex掛,如到時他仍用同一藉口不帶你出席,你自己諗清楚點解他睇她比你重要吧。

回覆 引用 TOP

冇乜問題?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]