• 瀏覽: 40,090
  • 回覆: 349
  • 追帖: 4
我係你,我就提議請佢啲朋友上嚟傾計食飯,直接俾佢啲朋友睇吓佢仲掛住EX啲相,如果佢班朋友勸佢收埋,叫佢尊重吓宜家既阿嫂,就繼續婚姻,如果無人勸,即係佢班朋友都懷念呢個ex,就可以同老公講byebye啦。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Demetrius 於 2021-3-12 09:17 PM 發表

我係你,我就提議請佢啲朋友上嚟傾計食飯,直接俾佢啲朋友睇吓佢仲掛住EX啲相,如果佢班朋友勸佢收埋,叫佢尊重吓宜家既阿嫂,就繼續婚姻,如果無人勸,即係佢班朋友都懷念呢個ex,就可以同老公講byebye啦。
咁樣可以講byebye喇!因為佢ex同佢d朋友都係朋友,仲有定期聚會,而我就一個都唔識

所以我存在與否都唔重要

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-12 02:43 PM 發表

當年佢同ex影過結婚相同一d生活照(單人相同合照),但係佢一直都冇掉,你哋會點睇同點諗?
佢哋分左手兩年,當初d結婚相仲係放喺屋企嘅房同廳,佢一d收埋嘅意思都冇,到後來我同佢講我介意,佢先至收埋,但係一直都冇拎去掉,只係放喺書房門後面,又過咗大半年,我比足時間佢處理兩張結婚相,但係都仲係原封不動,到我再出聲先至處理,結婚相要差唔多一年嘅時間先至處理好!
到最近,我哋亦結咗婚,我亦再問佢喺電腦同社交 ...
既然都同你結左婚,婚姻嘅意義佢都唔識尊重???
如果係我,要即刻掉曬佢。如果唔係,甘樣我會好受傷,完全不能接受

引用:
原帖由 今天默默的貓奴 於 2021-3-12 09:28 PM 發表

既然都同你結左婚,婚姻嘅意義佢都唔識尊重???
如果係我,要即刻掉曬佢。如果唔係,甘樣我會好受傷,完全不能接受
我有講介意,包括佢瞓過嗰張床,我有比足夠時間比佢處理,佢依家就話因為自己懶,所以遲遲都唔清左d相,嗰兩張結婚大相,我第一日去佢屋企嘅時候都仲喺度,我講左介意,佢先收起,仲要唔係即時,咁我都算,但係一直佢都唔掉,一直放喺屋企度,佢個ex曾經話想攞返啲相,但係應該冇比,到後來佢再講點解唔掉仲留喺屋企,佢就話想同我一齊去掉,結果都係佢自己去掉左

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-12 09:24 PM 發表

咁樣可以講byebye喇!因為佢ex同佢d朋友都係朋友,仲有定期聚會,而我就一個都唔識
係,咁真係可以ByeBye,宜家已經唔嘗試勸你老公,將來佢想同ex翻撻,兄弟一定更加唔會幫你。

引用:
原帖由 Demetrius 於 2021-3-12 10:04 PM 發表

係,咁真係可以ByeBye,宜家已經唔嘗試勸你老公,將來佢想同ex翻撻,兄弟一定更加唔會幫你。
所以自動退出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-12 09:57 PM 發表

我有講介意,包括佢瞓過嗰張床,我有比足夠時間比佢處理,佢依家就話因為自己懶,所以遲遲都唔清左d相,嗰兩張結婚大相,我第一日去佢屋企嘅時候都仲喺度,我講左介意,佢先收起,仲要唔係即時,咁我都算,但係一直佢都唔掉,一直放喺屋企度,佢個ex曾經話想攞返啲相,但係應該冇比,到後來佢再講點解唔掉仲留喺屋企,佢就話想同我一齊去掉,結果都係佢自己去掉左
揾日同佢一齊執屋,一次過清楚甘掉曬佢
你都問過佢意見,佢話懶無時間掉,其實如果係我,我會見一張掉一張。佢問起,你咪話你無時間搞,我幫你掉左。
感情嘅世界,自問我無甘大方,不能接受第三者存在,包括自己嘅前度,既然已成前度,特別係又有現任,我一定會清理得乾乾淨淨絕不拖泥帶水。從內至外,尊重自己,尊重現任,尊重婚姻,最基本要做好的事。
話說,不能忘記前度,為何又同你開始?既然同你結得婚,又有什麼關於前度嘅野不能掉???佢傻的嗎???

引用:
原帖由 今天默默的貓奴 於 2021-3-12 10:17 PM 發表

揾日同佢一齊執屋,一次過清楚甘掉曬佢
你都問過佢意見,佢話懶無時間掉,其實如果係我,我會見一張掉一張。佢問起,你咪話你無時間搞,我幫你掉左。
感情嘅世界,自問我無甘大方,不能接受第三者存在,包括自己嘅前度,既然已成前度,特別係又有現任,我一定會清理得乾乾淨淨絕不拖泥帶水。從內至外,尊重自己,尊重現任,尊重婚姻,最基本要做好的事。
話說,不能忘記前度,為何又同你開始?既然同你結得婚,又有什麼關於前 ...
我都覺得佢係傻,仲乜要拖我落水,拍左拖一個月就向我求婚,求左又唔緊唔要咁,到最近我話唔結就分,我唔鍾意拖泥帶水

如果真係要掉,我直情想掉左張床掉咗張床褥,因為係佢瞓過,反而我老公一直瞓廳,所以我好憎嗰張床,而依家我哋因為某d原因瞓廳,廳嗰張梳化床係新買

引用:
原帖由 借宿一宵 於 2021-3-12 02:43 PM 發表

當年佢同ex影過結婚相同一d生活照(單人相同合照),但係佢一直都冇掉,你哋會點睇同點諗?
佢哋分左手兩年,當初d結婚相仲係放喺屋企嘅房同廳,佢一d收埋嘅意思都冇,到後來我同佢講我介意,佢先至收埋,但係一直都冇拎去掉,只係放喺書房門後面,又過咗大半年,我比足時間佢處理兩張結婚相,但係都仲係原封不動,到我再出聲先至處理,結婚相要差唔多一年嘅時間先至處理好!
咁麻煩嘅女人,真係唔吸引人,相信你老公都唔會同做愛

回覆 引用 TOP

引用:

從你老公嘅表現,你應該了解佢仲未 ready 開始另一段關係

回覆 引用 TOP

佢愛ex多過你,係佢心入面仲有Ex,懶極都有個譜。如果有心del做咩唔一次過清哂佢,仲要講一次先做一次,唔夠果斷,你條路應該難行😓我都有呢個問題,佢電腦擺哂佢前妻同佢一齊生活點滴,結婚照,成千幾張,連電腦密碼都係佢前妻名同紀念日密碼,我傻到浪漫咗一年時間飛9佢。

回覆 引用 TOP

引用:

得一兩張相咪比佢留囉,同前妻既結婚相呢d都係佢畢生難忘既事又唔可以扼殺佢既回憶,對方要留就叫佢收起喺一個你見唔到既地方,你小小事都咄咄逼人,段婚姻只會不幸收場

回覆 引用 TOP

有啲男人真係好長情㗎,即使你逼佢丟棄晒以前啲相,響佢內心深處始終都會有呢一位㗎…只有佢自己真正放下先至有用。無計。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]