• 瀏覽: 2,851
  • 回覆: 18
  • 追帖: 2
你終於都番啦?我地等呢日好耐!

熱賣及精選
引用:
原帖由 mr_rong 於 2021-3-12 12:15 PM 發表

你終於都番啦?我地等呢日好耐!
辭職啦仲忍!

首期我幫你出, 你留番D錢買其他野

有糧出就得啦,自找煩惱

你認為 得 嘅話一定得, 我相信你冇嘢係做唔到嘅。

我聽過曾經有個Friend嘅媽媽同佢講過「如果份工你做得太辛苦就唔好勉強自己頂落去,反正又唔係等你份糧開飯,辭咗佢返來屋企都冇問題。」

不過,這些機會永遠不是屬於我的

引用:
原帖由 Patrick.Y 於 2021-3-14 06:48 PM 發表

我聽過曾經有個Friend嘅媽媽同佢講過「如果份工你做得太辛苦就唔好勉強自己頂落去,反正又唔係等你份糧開飯,辭咗佢返來屋企都冇問題。」

真係咁好?
我親戚個仔就係因為聽咗呢句說話,二十年無做嘢,由廢青變成廢中。愛佢變成害佢。

我只會同仔女講,“如果份工太辛苦就轉工啦”

無 !

引用:
原帖由 Patrick.Y 於 2021-3-14 06:48 PM 發表

羨慕
我屋企人無份工會讚
辛苦自己知
從來都只在意係我能力問題
有邊個唔想做得長
盡力就夠啦

有個朋友嘅老豆問個仔:
「搵到咁多,其實你真實係做乜㗎呢?」

“我想保護你。”

引用:
原帖由 beelzebub 於 2021-3-15 05:17 AM 發表

有個朋友嘅老豆問個仔:
「搵到咁多,其實你真實係做乜㗎呢?」
佢老豆活在虛擬當中?
感覺唔到真實

「我為你而感到驕傲」

我當年打緊工 辭工出嚟做生意,睇死我又驚我無家用比佢供樓,同我講:「好地地打份工未好囉,出來搞搞陣做咩?」
激發我努力做生意久而久之識得解決生活上每個問題,依加可以住九龍塘,我係屋邨仔。

哩度永遠都係你屋企

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]