• 瀏覽: 12,276
  • 回覆: 188
  • 追帖: 2
男人低學歷其實係無問題,畢竟一個社會係好需要啲低學歷人士去做基層墊底,例如 :地盤、保安、掃街佬、洗廁所等等。
但係低學歷人士明知自己成世只可以做基層一世無前途仲去識女仔拍拖毀人幸福就令人反感,老實講你班低學歷人士可以做到咩工黎養妻活兒?一間大公司文員你地都無資格in啦,接受現實啦好嗎?

熱賣及精選
你尼條柒頭又屎忽痕走出黎博屌啦?

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2021-3-6 02:01 AM 發表

男人低學歷其實係無問題,畢竟一個社會係好需要啲低學歷人士去做基層墊底,例如 :地盤、保安、掃街佬、洗廁所等等。
但係低學歷人士明知自己成世只可以做基層一世無前途仲去識女仔拍拖毀人幸福就令人反感,老實講你班低學歷人士可以做到咩工黎養妻活兒?一間大公司文員你地都無資格in啦,接受現實啦好嗎?
多魚哈哈哈哈你無天生外型氣質心計手段囗才無軟飯可食就梗糸啦哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2021-3-6 02:01 AM 發表

認同養唔掂唔好生。
學歴低都唔係罪,你啲態度又唔駛咁白鴿眼嘅

引用:

你咩年零?有乜教育水平?幾錢身家?

引用:
原帖由 黑桃A. 於 2021-3-6 02:01 發表

英國野雞大學畢業、無物業、無女朋友就好咁樣睇唔起人啦!
出嚟做嘢,要成功唔係靠學歷咁單純!
要成功先學識做人! 好似你咁樣,成日開口就話低學歷無資格,咁你又幾威?
每個人有自己長處,學歷低唔等於無成就,行行可以出狀元!
好多成功人士都係由基層捱出嚟!

回覆 引用 TOP

引用:

講真睇你咁耐放嚟放去都仲係嗰幾篤屁🤷🏼‍♂️你眼界幾時先肯開呀?🤷🏼‍♂️講真你本身唔係蠢🤷🏼‍♂️但係在下睇唔到你有成長過🤷🏼‍♂️可能在下唔夠料睇唔出啦🤷🏼‍♂️

引用:

咁你係一個住公屋、低學歷、唔識英文、無車、無樓、無錢、無女、無勞既變性人,仲衰過啲地盤、保安、掃街佬、洗廁所,更加無資格結婚生仔啦

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2021-3-6 09:59 AM 發表

咁你係一個住公屋、低學歷、唔識英文、無車、無樓、無錢、無女、無勞既變性人,仲衰過啲地盤、保安、掃街佬、洗廁所,更加無資格結婚生仔啦
地盤、保安、掃街、洗廁所好衰咩?🤷🏼‍♂️

引用:
原帖由 馴獸獅 於 2021-3-6 04:21 AM 發表

認同養唔掂唔好生。
學歴低都唔係罪,你啲態度又唔駛咁白鴿眼嘅
一個願打,一個願,人地兩個人既事關你能事呀

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-3-6 09:38 AM 發表

講真睇你咁耐放嚟放去都仲係嗰幾篤屁🤷🏼‍♂️你眼界幾時先肯開呀?🤷🏼‍♂️講真你本身唔係蠢🤷🏼‍♂️但係在下睇唔到你有成長過🤷🏼‍♂️可能在下唔夠料睇唔出啦🤷🏼‍♂️
矛錯啦唔通梨成日比女溝、週圍唱咩?
禾送個正宗比樓主:世界那麼大還是遇見梨。..算啦
https://youtu.be/pA-qQOaaQrw

回覆 引用 TOP

人品好,有上進心,咁咪好囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2021-3-6 10:08 AM 發表

地盤、保安、掃街、洗廁所好衰咩?🤷🏼‍♂️
人工高、福利好、有錢淘

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
如果男人是單親, 有一個仔女7歲, 有長輩幫手湊, 以後繼續單身還是再娶.....?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]