• 瀏覽: 1,860
  • 回覆: 14
話說三個星期前去咗一間診所,一次過打咗2ml Ellanse M (少女針)係兩邊太陽穴+ 3ml perlane係下巴同鼻

我以前已經打過perlane,反而係第一次打少女針同埋第一次打太陽穴呢個位,再加上今次一次過幾個位我都預咗塊面會比較腫同埋要耐啲先消腫。不過打完第三日開始我塊面就開始腫得好誇張仲腫過拔完智慧齒,仲要唔知點解腫係兩邊面嘅嘴邊肉,明明我打嘅係太陽穴同下巴?

到而家過咗差唔多三個禮拜,消咗腫之後我兩邊面而家多咗兩舊嘴邊肉,好似塊面肥咗好多咁😭 張相左邊係打針前,右邊係依家塊面嘅狀態

大家有冇試過打少女針有類似情況?想問會唔會係關太陽穴打少女針事?同埋係之後會再繼續消腫定係已經係變咗肥肉?😭

熱賣及精選
引用:
原帖由 wwwli 於 2021-3-5 12:56 PM 發表

話說三個星期前去咗一間診所,一次過打咗2ml Ellanse M (少女針)係兩邊太陽穴+ 3ml perlane係下巴同鼻

我以前已經打過perlane,反而係第一次打少女針同埋第一次打太陽穴呢個位,再加上今次一次過幾個位我都預咗塊面會比較腫同埋要耐啲先消腫。不過打完第三日開始我塊面就開始腫得好誇張仲腫過拔完智慧齒,仲要唔知點解腫係兩邊面嘅嘴邊肉,明明我打嘅係太陽穴同下巴?

到而家過 ...
有冇返去問返診所?

面部神經受傷??

嘩 最衰過之前

番左去覆診,醫生摸完無硬物話就應該唔係太陽穴啲Ellanse流左落去,話應該係水腫,叫我繼續觀察⋯⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 honeyjujube 於 2021-3-5 04:16 PM 發表

有冇返去問返診所?
番左去覆診,醫生摸完無硬物話就應該唔係太陽穴啲Ellanse流左落去,話應該係水腫,叫我繼續觀察⋯⋯

引用:
原帖由 celec 於 2021-3-8 11:04 PM 發表

面部神經受傷??
應該唔係,因為摸落去係軟淋淋嘅⋯⋯我懷疑係咪真係太陽穴啲Ellanse流左少少落去

引用:
原帖由 小肥連 於 2021-3-9 04:17 AM 發表

嘩 最衰過之前
依家塊面長期有兩舊咀邊肉,唸緊好無去D整形外科專科診所問下有無解決方法,因為我去打呢個針個間美容院個醫生話無野可以做到,淨係叫我繼續觀察

引用:
原帖由 wwwli 於 2021-3-11 07:52 PM 發表

應該唔係,因為摸落去係軟淋淋嘅⋯⋯我懷疑係咪真係太陽穴啲Ellanse流左少少落去
唔係嘛
流咗落去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wwwli 於 2021-3-11 07:55 PM 發表

依家塊面長期有兩舊咀邊肉,唸緊好無去D整形外科專科診所問下有無解決方法,因為我去打呢個針個間美容院個醫生話無野可以做到,淨係叫我繼續觀察
咁你嗰醫美
都好不負責任喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wwwli 於 2021-3-11 07:55 PM 發表

你有機會打左假針,真es係會變硬不會向下流,去醫院驗下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wwwli 於 2021-3-11 07:50 PM 發表

如果唔放心可以去專科醫生睇下
我之前打熊貓針衰左都諗住去攪返好

前相不是正面,難比較
我唔為係流落去
因少女針係硬身
就算移位都唔會去到咁落

你腫的地方有咩感覺嗎?有痛嗎?
之前面頰有注射過嗎?

引用:
原帖由 凡間冰凍的女俠 於 2021-3-14 10:02 AM 發表

前相不是正面,難比較
我唔為係流落去
因少女針係硬身
就算移位都唔會去到咁落

你腫的地方有咩感覺嗎?有痛嗎?
之前面頰有注射過嗎?
摸落去唔係硬同埋唔痛架,係軟淋淋
除左兩年前打過botox,面頰無做過其他野ah

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 honeyjujube 於 2021-3-14 08:08 AM 發表

如果唔放心可以去專科醫生睇下
我之前打熊貓針衰左都諗住去攪返好
係囉,我唸真係要問下專科。。。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]