• 瀏覽: 8,046
  • 回覆: 63
呢9年來辛苦的儲蓄,省吃檢用,沒有返工,2000元至3000元儲到幾十萬,俾左一半自己父母,因為父母辛苦把我養大,自己靠自己的零用錢儲,諗返返唔到轉頭,年少時衝動,所以自己選擇的路自己要負責返。

熱賣及精選
年輕嚮往愛情,嚮往結婚,又覺得愛一個人愛到死,付出唔用回報,換來一身傷。

引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2021-3-4 07:29 PM 發表

呢9年來辛苦的儲蓄,省吃檢用,沒有返工,2000元至3000元儲到幾十萬,俾左一半自己父母,因為父母辛苦把我養大,自己靠自己的零用錢儲,諗返返唔到轉頭,年少時衝動,所以自己選擇的路自己要負責返。
太棒了

仲諗住俾錢學野,因為唔捨得花,就放棄報班學野,一直咁儲,這也是一種滿足。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 莂緊張 於 2021-3-4 07:43 PM 發表

太棒了
😁,無辦法的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 渡歡趽 於 2021-3-4 08:43 PM 發表

能存錢不容易
存錢好重要

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2021-3-4 07:29 PM 發表

大富由天小富由儉

引用:
原帖由 kwma 於 2021-3-4 10:32 PM 發表

大富由天小富由儉
儲錢,儲到可以去買車位,雖然買唔到樓,向呢個目標發展。

回覆 引用 TOP

引用:

老公俾錢?有小朋友唔返工?

引用:
原帖由 電梯冰凍的高峰 於 2021-3-5 07:09 AM 發表

老公俾錢?有小朋友唔返工?
嗯,無請工人,自己帶幾個小朋友。

回覆 引用 TOP

引用:

儲到三十定九十萬?

引用:
原帖由 炎夏懷舊的流彈 於 2021-3-5 08:52 AM 發表

儲到三十定九十萬?
咁少點會儲到咁多,差不多家埋快30萬。

家用唔係我理,所以自己的零用錢就咁儲的。

引用:
原帖由 地獄小小菠菜 於 2021-3-5 08:54 AM 發表

咁少點會儲到咁多,差不多家埋快30萬。
都好叻

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]