• 瀏覽: 12,566
  • 回覆: 89
佢只係擔心你無帶備兔兔啫

回覆 引用 TOP

媽媽只是關心你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日上班的小劉 於 2021-3-3 08:51 PM 發表

摷咩袋先
佢老母緊係摷佢個春袋,但手法唔正宗,所以佢痛到鬼練咁聲囉!

引用:
原帖由 一種永遠 於 2021-3-4 01:19 AM 發表

同佢講叫佢唔好咁做
呵呵哈哈,呢個回答幾有創意

引用:
原帖由 pakhopfa 於 2021-3-4 07:34 PM 發表

佢老母緊係摷佢個春袋,但手法唔正宗,所以佢痛到鬼練咁聲囉!
50路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 上啊 於 2021-3-4 08:06 PM 發表

呵呵哈哈,呢個回答幾有創意
我講嘢唔好笑㗎係悶蛋一名

回覆 引用 TOP

你拆翻次佢啲信,睇佢點。下次再捉到,認真x3000同佢三口六面講清楚,你唔中意,唔係講笑。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cadrian 於 2021-3-3 10:46 AM 發表

出嚟做嘢兩三年,我老母都 KEEP 住拆我啲信同摷我嗰袋……
明明係我自己啲銀行信呀,信用咭信呀,公司信呀之類,次次都同我講「做乜碌咁多咭呀」「銀行咁多錢就乜唔比多啲家用之類」。
我已經提咗佢好多次,唔好再拆我啲信,唔好再睇我啲私人信件,佢都係唔聽
呢排已經過份度開始襯我唔留意摷我個袋,有幾次比我去完廁所見到佢摷緊嘢……
為咗唔衝突,我已經袋不離身,我以為佢咁會知有問題,點知琴日 DAY  ...
搬家,快!

回覆 引用 TOP

認真問佢點解咁做啦。

回覆 引用 TOP

一係搬 一係d信唔好寄返屋企 個袋就收好佢

回覆 引用 TOP

關心你囉

風入松下清,露出草間白。

故人不可見,幽夢誰與適。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cadrian 於 2021-3-3 10:46 AM 發表

出嚟做嘢兩三年,我老母都 KEEP 住拆我啲信同摷我嗰袋……
明明係我自己啲銀行信呀,信用咭信呀,公司信呀之類,次次都同我講「做乜碌咁多咭呀」「銀行咁多錢就乜唔比多啲家用之類」。
我已經提咗佢好多次,唔好再拆我啲信,唔好再睇我啲私人信件,佢都係唔聽
呢排已經過份度開始襯我唔留意摷我個袋,有幾次比我去完廁所見到佢摷緊嘢……
為咗唔衝突,我已經袋不離身,我以為佢咁會知有問題,點知琴日 DAY  ...
基本上個個女人都係甘!

回覆 引用 TOP

全部銀行改用電子通信。

回覆 引用 TOP

引用:

摷你個袋 --> 睇你有冇收埋D套

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mickybruce2006 於 2021-3-4 10:19 AM 發表

全部轉做e-statement,咁就可以解決部分嘅問題,但係手袋就冇辦法啦!
麻甩佬就冇咁既麻煩

都唔明女人點解要有個袋?

仔既話 你有咩可以摷? 電話一部 銀包 鎖時 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]