• 瀏覽: 12,674
  • 回覆: 89
引用:
原帖由 Cadrian 於 2021-3-3 10:46 AM 發表

出嚟做嘢兩三年,我老母都 KEEP 住拆我啲信同摷我嗰袋……
明明係我自己啲銀行信呀,信用咭信呀,公司信呀之類,次次都同我講「做乜碌咁多咭呀」「銀行咁多錢就乜唔比多啲家用之類」。
我已經提咗佢好多次,唔好再拆我啲信,唔好再睇我啲私人信件,佢都係唔聽
呢排已經過份度開始襯我唔留意摷我個袋,有幾次比我去完廁所見到佢摷緊嘢……
為咗唔衝突,我已經袋不離身,我以為佢咁會知有問題,點知琴日 DAY  ...
屋企付近租個迷你蒼, 有d蒼有信箱租添

有能力儘快搬, 佢個脫人係咁

that's why咁多老人院, 幫唔到累得深

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Cadrian 於 2021-3-3 10:46 AM 發表

出嚟做嘢兩三年,我老母都 KEEP 住拆我啲信同摷我嗰袋……
明明係我自己啲銀行信呀,信用咭信呀,公司信呀之類,次次都同我講「做乜碌咁多咭呀」「銀行咁多錢就乜唔比多啲家用之類」。
我已經提咗佢好多次,唔好再拆我啲信,唔好再睇我啲私人信件,佢都係唔聽
呢排已經過份度開始襯我唔留意摷我個袋,有幾次比我去完廁所見到佢摷緊嘢……
為咗唔衝突,我已經袋不離身,我以為佢咁會知有問題,點知琴日 DAY  ...
我仔16想我日日幫佢睇埋whatsapp, 因為學校有咩要交帶都在whatsapp, 佢成個袋及電話任我睇,我反而唔想睇

回覆 引用 TOP

引用:

你老母肯定吾係,係你出嚟做野呢兩三年,先開始摷你野囉

回覆 引用 TOP

拆返佢d信

CMU
Hollywood Badgers

回覆 引用 TOP

好有問題! 家人都係咁話

回覆 引用 TOP

引用:

介唔介意講出你搵幾多同埋比幾多錢做家用?

回覆 引用 TOP

睇你有否拍拖!🤭

回覆 引用 TOP

我係你就將所有銀行信轉做e statement,唔理你媽咪嘅目的係因為忍唔住手定係想攞多啲家用,始終私人野都唔想俾人咁check 法

回覆 引用 TOP

用郵政信箱收信。

回覆 引用 TOP

改係公司收私人信啦,仲好 。 如果你無諗住轉工仲好

回覆 引用 TOP

引用:

我以前都係咁,拆呀哥啲信,宜家知道係唔啱

回覆 引用 TOP

下次放一張假律師樓追數信,寫話欠債百幾萬,之後拍底她拆開的反應 ^.^

回覆 引用 TOP

引用:

Control freak ...

回覆 引用 TOP

下次放包杜蕾斯同事後丸喺個袋度

回覆 引用 TOP

佢係擔心你亂花錢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]