• 瀏覽: 14,621
  • 回覆: 127
引用:
原帖由 andy_2008 於 2021-3-1 01:41 AM 發表

but when can we go to China
咁又係,在大陸看香港人,係低等人類,大學生,佢哋當你哋係文員仔

熱賣及精選
引用:
原帖由 至愛老輝2 於 2021-3-1 02:55 AM 發表

關咩時間事,係人才就咩時間都有市場,係垃圾就算擺咗幾千年都係垃圾。
幾多所謂人才,大學生,衝過去英國,人哋話聽唔明你哋講咩,所謂香港嘅專業,無樣比得上人,博士學位勉強有啲光,閣下有無?

引用:
原帖由 樓下捉薯仔 於 2021-3-1 08:26 AM 發表

苦日子總會熬過去嘅
大陸,習總開大會,無提過香港,只係全力,發展深圳。香港只立國安法。請問有無運行?

引用:
原帖由 reasai 於 2021-3-1 09:32 AM 發表

大把朋友係香港搵的都係極好又令
越南妹,香港溝通唔到,又係要全包養。一人養埋仔女,辛苦定幸福?

引用:
原帖由 春天一留言 於 2021-3-1 10:03 AM 發表

好羨慕佢地😎
呢啲女人,呢啲地區,學歷低,廣東話差,亦懶。當好勤力,最多做侍應,保安,揾到萬鬆啲都唔錯,加上呢個時勢,大可能失業。仲有大陸女人,特別母愛,唔生一兩件,返鄉下,唔過癮,到時候,邊個埋單,就係貴為一家之主,嘅香港男人,我朋友,成五十歲,個老婆結婚都有二十年,話香港工作辛苦,只做兼職,可做可唔做,呢個時勢,就乜都唔洗做,成年幾以上係咁,開支,邊個埋單?又係我哋偉大嘅港男,埋單。我講全部事實

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-1 02:25 PM 發表

越南妹,香港溝通唔到,又係要全包養。一人養埋仔女,辛苦定幸福?
一家4口拎到間公屋值700萬,
又抵返晒喎,
女人在家湊b都正常呀

笑死
引用:
原帖由 不知所位 於 2021-3-1 11:50 AM 發表

啲人去晒大陸搵老婆, 咁啲剩女點算呢?
剩女都好多時扮上菜,不提也罷,男人之禍

引用:
原帖由 不知所位 於 2021-3-1 02:41 PM 發表

一家4口拎到間公屋值700萬,
又抵返晒喎,
女人在家湊b都正常呀
咁個男人收入,資產,一定在公屋線內,想食好啲,用好啲,都相當困難。男人為家,一個頂幾個,咁又一世,自己想買份保險,老咗有啲幫手,都好難,千祈唔好失業,入綜援網,入到生活都好辛苦

引用:
原帖由 春天一留言 於 2021-2-26 01:09 PM 發表

有親友06年北上娶妻,樣子四正又捱得,而家一家四口住公屋,佢果時又矮又肥仲要失緊業,咁都執到個咁好質素老婆。換咗而家鬼吼佢咩!
果時我都經常上國內,大把機會溝大陸美女,果時大陸妹吸引過港女,可惜己有家庭,亦有幸自己定力夠!
我所見我朋友的中港婚姻,結局衰多過好,你朋友有福執到個好大陸老婆!

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-1 02:46 PM 發表

咁個男人收入,資產,一定在公屋線內,想食好啲,用好啲,都相當困難。男人為家,一個頂幾個,咁又一世,自己想買份保險,老咗有啲幫手,都好難,千祈唔好失業,入綜援網,入到生活都好辛苦
好多老一輩願意支助抱孫。

間靚公屋已贏晒。

可行方案之一

笑死
引用:
原帖由 不知所位 於 2021-3-1 02:55 PM 發表

好多老一輩願意支助抱孫。

間靚公屋已贏晒。

可行方案之一
老人家啲錢,都用?你知道,佢哋退休要錢?身體老機能壞一定有,政府醫院都要收費,手術都要自己買料做手術。你用佢哋嘅錢。到佢哋又有事,你老婆,仔女,開支更大,個港男,壓力大到爆煲,你深入想想

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-1 03:01 PM 發表

老人家啲錢,都用?你知道,佢哋退休要錢?身體老機能壞一定有,政府醫院都要收費,手術都要自己買料做手術。你用佢哋嘅錢。到佢哋又有事,你老婆,仔女,開支更大,個港男,壓力大到爆煲,你深入想想
不是我, 忌亂諗!

意思係老人家幫手湊b, 盡些綿力,
他們也樂意殷勤玩孫。

且大把老人家大把錢, 係仔女冇錢咋。

笑死
引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-1 02:42 PM 發表

剩女都好多時扮上菜,不提也罷,男人之禍
豬扒扮公主
早已成習俗

笑死
引用:
原帖由 不知所位 於 2021-3-1 03:08 PM 發表

不是我, 忌亂諗!

意思係老人家幫手湊b, 盡些綿力,
他們也樂意殷勤玩孫。

且大把老人家大把錢, 係仔女冇錢咋。
你知道,做一個通波仔手術幾多錢?換膝頭哥關節,建幾多錢?做白內障,又幾錢?得閒全身檢查又幾多錢?好多病,你後生唔知,其實好多女人家都會有。港男洗嗰啲老人家錢,後生到時幫到父母嗎?父母都盡力揾錢上岸,過晚年。返得幾多工,就幾多。邊有咁得閒成日去睇孫,個越南妹,自己攪掂,老公就大壓力下工作。對唔住,你話父母有錢,仔女窮,我真係好唔想講,真廢,對唔住,得罪曬

其實上得去國內發展,海闊天空,應該在當地找自己嘅位置,而唔係只係唸住聚個老婆,加多一兩個人幫忙排香港公屋

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]