• 瀏覽: 2,888
  • 回覆: 20
因為想幫BB轉奶粉,大家可以分享下嗎?

熱賣及精選
我揀咗aptaxil白金俾BB食,見佢有益生菌同益生元,可以令BB免疫力好D,so far都夾得幾好,BB日日都有靚便便。

BB飲緊A+ NEUxx Pxx, 飲得幾好呀, 肯飲之餘便便又日日有, 見佢仲幾吸收, 生長線都有50架

引用:
原帖由 joetchan186 於 2021-2-25 11:03 PM 發表

因為想幫BB轉奶粉,大家可以分享下嗎?
其實唔同奶粉唔同價錢, 成份都有唔同
常見成份既, 會有DHA, 對腦仔發展好
會有益菌, 對腸道發展好
會有HMO, 對腸道/免疫力發展好
有D仲會有其他獨家母乳成份, 所以貴既5-6百都有, 平既2-3百都有

提示: 違規內容已被屏蔽
樓主有冇諗住話想幫BB轉咩奶粉?

係唔係兩個都食得唔錯?
我見我個媽媽谷,都有唔少媽媽簡左呢隻奶粉

飲開neurxprx,先係簡佢個母乳配方hmo同mfgm
第二覺得佢無用蔗糖會對呀b無咁熱氣

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 cherrymamama 於 2021-3-1 12:37 AM 發表

enfinitas本身有乳鐵蛋白成份,可以增強抵抗力,所以都多人食
眼見唔係隻隻奶粉都有乳鐵蛋白,同埋乳鐵蛋白我知對腸道健康都有益

可以揀aptaxil白金呀,見之前消委會對佢評分都幾高,營養又夠全面,而且冇蔗糖,淡味d,bb轉奶粉都易d適應

呀囡食illumX,入面有hmo同mos,對腸胃同抵抗力有幫助,而家便便一日都有一次

引用:
原帖由 cherrymamama 於 2021-3-1 12:37 AM 發表

enfinitas本身有乳鐵蛋白成份,可以增強抵抗力,所以都多人食
乳鐵係人奶成份之一來,初乳含量都係得10%左右,好珍貴!

喜寶

引用:
原帖由 meimeibabi 於 2021-3-1 07:48 PM 發表

乳鐵係人奶成份之一來,初乳含量都係得10%左右,好珍貴!
好似暫時得呢隻奶粉先有呢種成份,睇左好幾隻都冇

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]