• 瀏覽: 1,390
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
先唔講二世祖果啲
男人多數被教育時,要做好,做不好就比人責.
所以男人害怕給予,
所以識男人係識有才能,
有才能佢給予你佢覺得冇咩點,因為呢樣係佢身上只係小小意思
(但咁樣係男人角度,先唔講佢識唔識關心人)
冇才能,佢比你,果樣己經係佢畢生絕學同只有,仲要好唔肯比收收埋埋.
所以去除愛唔愛你關唔關心,點都係擇有才能同錢
而且男人同女人擇朋友或情人都係咁,
果條友無才能,一來近誅者赤,二來給予你既野自己亦缺亦窮係好收埋好自卑的.
有才能可以等於有錢,冇才能有錢可以變冇錢

熱賣及精選
你一定係哲學家

引用:
原帖由 Cullinan. 於 2021-2-25 06:50 PM 發表

你一定係哲學家

回覆 引用 TOP

冇錯
女人一定要揀個有錢有才既男人,有見地

笑死
引用:
原帖由 夜異理想 於 2021-2-25 07:20 PM 發表

我怎麽覺得這就是她自己的觀點而已,人品不重要嗎,有才無德也無用。
品德算歸類關心尊重,
我覺得都重要,
所以原文有講先排除不說

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 夜異理想 於 2021-2-25 07:20 PM 發表

我怎麽覺得這就是她自己的觀點而已,人品不重要嗎,有才無德也無用。
首先內裡真有品德我唔知你點分啦
但品德,才能
你無才能有品德而有女人
咁會有人騷擾你,你有品德無才,才=智,無智去處理.
無智有品德?會唔會係愚忠現像?細想一下係俗世好難維持矛盾
有才能出黎處世,又無可能0品德(要跟住世界走).最好當然有品德有才能,但有品德啲人可以扮好難分,
有智慧才能冇得扮,精可以扮蠢,蠢扮唔到精,
有才能較易睇.
同埋諗一下綜合黎睇,要有才能去控制各樣為大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 得益良多 於 2021-2-25 05:50 PM 發表

先唔講二世祖果啲
所以男人害怕給予,
所以識男人係識有才能,
冇才能,佢比你,果樣己經係佢畢生絕學同只有,仲要好唔肯比收收埋埋.
果條友無才能,一來近誅者 ...
你用個肺呢講嘢架

回覆 引用 TOP

小姐姐,你而家先滿十八歲?

你講啲野我地早知過你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 得益良多 於 2021-2-25 05:50 PM 發表

先唔講二世祖果啲
所以男人害怕給予,
所以識男人係識有才能,
咁多理論嘅~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不知所位 於 2021-2-25 07:27 PM 發表

冇錯
女人一定要揀個有錢有才既男人,有見地
有冇得揀先得㗎~

回覆 引用 TOP

引用:

先唔講二世祖果啲
所以男人害怕給予,
所以識男人係識有才能,
可以講多d咩才能?

回覆 引用 TOP

引用:

先唔講二世祖果啲
所以男人害怕給予,
所以識男人係識有才能,
又唔係二世祖富二三代 又冇才能⋯佢又如何會 有錢? 又如何變冇錢?

有才能一定有錢? 一餐食十碗飯 算唔算才能? 如何叫有錢? 二萬七一個月 保安阿頭 算唔算有錢?

回覆 引用 TOP

all about money

回覆 引用 TOP

有時都唔能夠太單向,而家唔係後宮選妃,唔係個個有才有財嘅男人坐定定等你揀,男人都係遲熟,有時都好需要個好女人扶持鼓勵一齊努力,吓吓完美package又未必揀你啫,好多嘢相對嘅。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]