• 瀏覽: 36,481
  • 回覆: 8
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-2-25 02:57 PM 發表

琴日波叔提出個咩失業擔保貸款,我老公聽完之後計咗成晚數,今日同我講,雖然未知個詳細係點,但係佢話打算下個月遞信,做住PARTTIME 散工,等政府第二季推出之後,問政府借錢拎八萬去炒孖展……

佢話反正政府錢都唔會還得好辛苦,可以話係無本生利,又聽完唔知邊個講深圳樓市放寬,個市一定會升,借到錢就瞓身落去,隨時還到錢之斜仲可以發達,仲話 ...
支持你老公 , 好諗頭 !!

八萬蚊 , 借十倍孖展 80萬 , 炒期指一個月唔要多 , 4000 點好了 .
當 15 萬一張大期 ( 大約12 萬 , 每月唔同 ) , 80萬炒 5 張吧 ( 安全 D , 唔好炒咁盡  ) .

4000點 X 5張 X 50點 = 一百萬

即是月薪一百萬 , 炒一年已過千萬 ( 未計複式嬴錢之后炒 10 張 , 15張 ) , 閑閑地執左成千萬, 又可以再買一層樓收租 , 都幾和味, 從此財務自由了 .

你老公利害, 咁都比佢諗到 !!

人與人競爭, 大部份人以為努力就會發達, 這是老細和世俗騙窮吊用的藉口 .
人與人競爭, 比的是認知能力 , 你老公有這種認知 !!! 辭工 , 借政府 8 萬 , 再炒孖展 ,
每一步都是精心部處 , 確是不可多得的人財 !!!

熱賣及精選
引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-2-27 09:28 PM 發表

佢成三十歲,八萬蚊都無,要左想右諗去政府借?你嫁佢原因係因為佢靚仔過人?難解?
佢自已應該有八皮, 不過政府無條件借比你八皮, 點解唔借 ?

用人地錢炒股, 咁先覺得爽 D ...

炒羸左咪還錢比政府, 做個良好工民....

炒輸左政府包底 .....無野既.....

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-1 01:52 PM 發表

政府人手充足,有超級電腦,知道你有幾多錢,一開就知,你想騙佢?就來閣下在痾屎,政府都知,大陸有咁嘅水準
無野既, 而家政府輸困 , 點會左查右查 .....
有身份證, 有 MPF 就借架喇 ....( 無 MPF 都借, 只要你吹得掂 , 叫晒救命無水 )

政府都幾得意, 人地失業無錢就叫人借錢 .
黃絲黑暴玩攬炒要你地失業時, 阿一就橋埋雙手唔理等退休 ....

引用:
原帖由 harrot 於 2021-2-27 02:00 PM 發表

我60蚊,用左20000買左 GME,380放左。賺左幾倍,好似好勁。但我只係會覺得自己好彩。我唔會覺得自己好勁。但身邊大把無投資知識,但賺左幾個錢,就覺得自己係股神。
申利,垃圾CFA一名。
CFA 好西利.....聽說很難考的 .....

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-2 12:56 PM 發表

如果資料虛報,超級電腦一定查到,準備同犯國家法嘅好市民,一齊等中央法落
無野既.....失業無錢還, 都話會借比你 .
你有工作, 有錢還, 反而唔借比你 .

只要佢肯借, 就唔會再得閑同你左查右查 .
政府之前疫情資助比公司, 每人 9000 蚊那些, 好多公司攞左政府一百幾十萬再炒人, 之后員工去政府投訴, 政府說不是 PROITY CASE , 暫不處理 ..... 咪又係咁......

驚呢驚擼, 點做大事呀 .....

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-2 02:01 PM 發表

為八萬蚊,要做咁多大龍鳳,一定唔係做大事嘅人
人地精打細算啫......
但佢有諗頭....我 BUY .....
呢 D 可能真係搵到大錢既人 ....

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-2 02:09 PM 發表

哦!八萬大龍鳳,你buy,仲揾到大錢,好嘢!你鐘意。60,70後,個個都生舊叉燒,有得食,仲開心🥳
食人肉是犯法的 ,

借政府錢唔還, 反而唔算犯法 , 反而財爺高興 ....
每間銀行都會有壞賑 ,
唔還錢個批人 , 政府咪撥入壞賑條數囉 ,
你失業無錢還, 政府又話肯借比你 ,
唔通政府佢迫死你跳樓, 到時真係有一個無錢還跳左落街 , 死左一個 , 財爺比報紙做佢, 佢重大撚鍋 ...  無野既 ......
合法途經借到返黎, 重還乜腩....

引用:
原帖由 粉豬 於 2021-3-3 09:30 AM 發表

食人肉是犯法的 ,

借政府錢唔還, 反而唔算犯法 , 反而財爺高興 ....
每間銀行都會有壞賑 ,
唔還錢個批人 , 政府咪撥入壞賑條數囉 ,
你失業無錢還, 政府又話肯借比你 ,
唔通政府佢迫死你跳樓, 到時真係有一個無錢還跳左落街 , 死左一個 , 財爺比報紙做佢, 佢重大撚鍋 ...  無野既 ......
合法途經借到返黎, 重還乜腩....
有時我見旺角 起條行人天橋 ( 英記茶莊 ) 那邊 , 起條天橋都起左二十年, 還未起好 ( 港珠澳大橋都起完 ) , 旺角條天橋都未起好 . 咪一鳩樣好多承辨商拖長黎做呃鳩政府錢 , 一日成本當要收五千蚊作 MAINTAIN , 起二十年都三四千萬( 只是維持成本 MAINTAIN 費用 ) , 未計起天橋費用 , 咪一鳩樣無人查, 無人理 , 就算有人知, 都唔會有人出聲篤爆 , 你咪生人唔生膽 .
政府借得比你, 佢自己都預左大部份人會還, 有少部份人會唔還 , 一早預左撥入壞賬作處理 .
財爺他賭的是人性 .
我地要反人性去贏佢 D 錢 .....

引用:
原帖由 資羌裡a 於 2021-3-3 10:02 PM 發表

八萬炒樓,得就夠達
只要技術夠 , 八萬已足夠 .

八萬, 可以炒四張細期 , 每個月唔好貪多, 只要 4000 點 .
4000 X 10元 X 4 = 每月淨袋 16萬 ( TRADING手續費婆那數唔計, 你當減一萬 )

炒2 個月細期后, 可以轉大期 2 張 .
唔好貪多 , 這一年都炒 2 張大期就算 , 先穩定左, 才再加 .
都係老規矩, 唔好貪多 , 每月炒贏 4000 點計數 .
4000 X 50元 X 2 = 每月凈袋 40萬
一年后 : 40 X 12 = 480萬 .
理論上 , 2 年后 已 960 萬 .

但去到第二年, 如果通常重未燒碳上報紙的話, 你通常會炒緊 5 張大期 .
4000 X 50元 X 5 = 每月凈袋 100 萬 .

三年后, 可以揸 BENZ跑 , FULL PAY 香港買間 一千尺既樓 .
再進軍深圳房地產 ( 樓主老公有遠見 !! )

財爺這八萬元 , 確實令人創業興家, 功德無量 !! 支持樓主 !!

樓主老公果然有富人思維和格局 , 抵佢發 .

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]