• 瀏覽: 36,480
  • 回覆: 276
  • 追帖: 3
政府送大禮唔借就笨

熱賣及精選
引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-2-25 02:57 PM 發表

琴日波叔提出個咩失業擔保貸款,我老公聽完之後計咗成晚數,今日同我講,雖然未知個詳細係點,但係佢話打算下個月遞信,做住PARTTIME 散工,等政府第二季推出之後,問政府借錢拎八萬去炒孖展……

佢話反正政府錢都唔會還得好辛苦,可以話係無本生利,又聽完唔知邊個講深圳樓市放寬,個市一定會升,借到錢就瞓身落去,隨時還到錢之斜仲可以發達,仲話 ...
有工作情況下,八萬都拿不到出來要問政府,咁重要辭職,內地樓係跌緊。

幾醒目喎

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-1 01:52 PM 發表

政府人手充足,有超級電腦,知道你有幾多錢,一開就知,你想騙佢?就來閣下在痾屎,政府都知,大陸有咁嘅水準
無野既, 而家政府輸困 , 點會左查右查 .....
有身份證, 有 MPF 就借架喇 ....( 無 MPF 都借, 只要你吹得掂 , 叫晒救命無水 )

政府都幾得意, 人地失業無錢就叫人借錢 .
黃絲黑暴玩攬炒要你地失業時, 阿一就橋埋雙手唔理等退休 ....

引用:
原帖由 harrot 於 2021-2-27 02:00 PM 發表

我60蚊,用左20000買左 GME,380放左。賺左幾倍,好似好勁。但我只係會覺得自己好彩。我唔會覺得自己好勁。但身邊大把無投資知識,但賺左幾個錢,就覺得自己係股神。
申利,垃圾CFA一名。
CFA 好西利.....聽說很難考的 .....

引用:
原帖由 粉豬 於 2021-3-2 09:46 AM 發表

有身份證, 有 MPF 就借架喇 ....( 無 MPF 都借, 只要你吹得掂 , 叫晒救命無水 )

黃絲黑暴玩攬炒要你地失業時, 阿一就橋埋雙手唔理等退休 ....
有國安法,香港會一路一路好

引用:
原帖由 粉豬 於 2021-3-2 09:46 AM 發表

如果資料虛報,超級電腦一定查到,準備同犯國家法嘅好市民,一齊等中央法落

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-2 12:56 PM 發表

如果資料虛報,超級電腦一定查到,準備同犯國家法嘅好市民,一齊等中央法落
無野既.....失業無錢還, 都話會借比你 .
你有工作, 有錢還, 反而唔借比你 .

只要佢肯借, 就唔會再得閑同你左查右查 .
政府之前疫情資助比公司, 每人 9000 蚊那些, 好多公司攞左政府一百幾十萬再炒人, 之后員工去政府投訴, 政府說不是 PROITY CASE , 暫不處理 ..... 咪又係咁......

驚呢驚擼, 點做大事呀 .....

引用:
原帖由 粉豬 於 2021-3-2 01:51 PM 發表

政府之前疫情資助比公司, 每人 9000 蚊那些, 好多公司攞左政府一百幾十萬再炒人, 之后員工去政府投訴, 政府說不是 PROITY CASE , 暫不處理 ..... 咪又係咁......

驚呢驚擼, 點 ...
中央,及港府,政策話改就改,反正為八萬蚊,都做大龍鳳,隨便佢

引用:
原帖由 粉豬 於 2021-3-2 01:51 PM 發表

驚呢驚擼, 點 ...
為八萬蚊,要做咁多大龍鳳,一定唔係做大事嘅人

引用:
原帖由 哈囉忽然羊 於 2021-3-2 02:01 PM 發表

為八萬蚊,要做咁多大龍鳳,一定唔係做大事嘅人
人地精打細算啫......
但佢有諗頭....我 BUY .....
呢 D 可能真係搵到大錢既人 ....

引用:
原帖由 粉豬 於 2021-3-2 02:05 PM 發表

人地精打細算啫......
但佢有諗頭....我 BUY .....
呢 D 可能真係搵到大錢既人 ....
哦!八萬大龍鳳,你buy,仲揾到大錢,好嘢!你鐘意。60,70後,個個都生舊叉燒,有得食,仲開心🥳

借政府八萬文去大灣區買

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]