• 瀏覽: 15,323
  • 回覆: 139
我老豆結兩次婚, 我都未結!

熱賣及精選
引用:
原帖由 先生有無邊度痕 於 2021-2-24 12:42 PM 發表

老豆同阿媽離咗婚之後,我就一直同老豆一齊住,佢幾年前識咗個女朋友,間唔中都會過嚟訓,舊年開始就直接同老豆同居。

本身我都覺得冇咩野,有人照顧老豆都好,點知原來佢哋已經偷偷地結咗婚一個月,唔俾我知!

我係無意間見到張結婚證書先知,我真係接受唔到,點解再婚咁大件事都唔同我講,係咪諗住一直瞞住我,姐係我唔知就唔同我講?本身一直同老豆關係好好,但呢件事真係令到我好傷心,連個女都要瞞住,我嬲到返 ...
唔好咁講,你老豆今年幾大年紀?如果佢都唔細(55歲以上)可能佢想揾個人做伴,照顧佢,我估你都大個,弟時你結婚佢又老,又孤獨,有咩事可能都唔想煩你。從你的語氣,我覺得你好念親情,錫父母,父母都錫你。如果繼母份人冇乜點,試下同佢相處。我其實細個同你有差唔多情況,有呢d反應好正常,但人老左諗番轉頭,其實我應該試下同佢新老婆相處,冇咁樣e家有啲後悔

驚你唔開心咪唔講比你知住先

你都大囉

甫相逢,又要辭君去。
歸去歸去,願君早日來廝聚。
朔風翻,揉得紅英碎。
向誰傾吐相思句,一聲珍重淚兩行。
從此相思斷腸肝,回憶當初定情日,
知君不似負心郎。
放開啲,開心啲

你老豆都係唔想你唔開心,怕你一時之間接受唔到者。

引用:
原帖由 先生有無邊度痕 於 2021-2-24 03:30 PM 發表

寫咗阿嫲個名,不過呢個唔係重點
重點係佢冇尊重你?
定你未長大,仲係需要關注的小公主?

點解做家人就要無晒私隱, 成年人自己有獨立生活, 講尊重就唔係挖人私隱, 人地唔想同你講, 睇到都當唔知, 呢種先叫尊重, 除非你仲係三歲唔明白 .

再婚可以,但都要徵求下家人嘅意見啦!

引用:
原帖由 先生有無邊度痕 於 2021-2-24 12:42 PM 發表

老豆同阿媽離咗婚之後,我就一直同老豆一齊住,佢幾年前識咗個女朋友,間唔中都會過嚟訓,舊年開始就直接同老豆同居。

本身我都覺得冇咩野,有人照顧老豆都好,點知原來佢哋已經偷偷地結咗婚一個月,唔俾我知!

我係無意間見到張結婚證書先知,我真係接受唔到,點解再婚咁大件事都唔同我講,係咪諗住一直瞞住我,姐係我唔知就唔同我講?本身一直同老豆關係好好,但呢件事真係令到我好傷心,連個女都要瞞住,我嬲到返 ...
大個女啦搵返個人組織個家。

你你老豆醒目抵讚

你是男定女?

引用:

咁大個人唔化唔話你知唔想你破廢做人情

後母

當年我老豆結婚再帶埋個女人返屋企我先
不過依家已經分開咗lu

學懂了在執著中放鬆,
期望中不失望;
混亂中把持得住,
愛人也懂得愛自己!
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]