• 瀏覽: 28,924
  • 回覆: 147
  • 追帖: 2
可以咁d細鋪點生存,我明明想去屋邨士多買罐頭,但又想用消費卷,變咗只能去大財團

熱賣及精選
😄

引用:
原帖由 Enner 於 2021-2-24 12:29 PM 發表

啱啱聽緊 youtube 直播財政預算案,老母 send 個 wahtsapp 比我,我就知唔方有乜好嘢
佢叫我如果派咗電子消費卷比一半佢,我咪問佢電子消費卷點比一半呀?
佢過咗幾分鐘之後,send 一堆嘢比我,叫我出咗之後幫佢買,樣樣都 2000 幾 3000 蚊
但係嗰啲嘢又唔係乜屋企用嘅嘢,全部都係佢自己嘅嘢……
點解政府派錢應急都唔可以比我自己應下急… ...
香港真係太多怪獸父母

找我的~依織
閉起雙眼我最掛念誰~眼睛張開身邊竟是誰
姜太公釣魚呀~HAHA
引用:
原帖由 vivcoo 於 2021-2-27 08:59 AM 發表

如果我開鋪頭,係咪可以自己同自己兌數?
可以噃,都係消費

想知道你新年時有冇比到6千你媽?
政府5千你媽都有份喎

咁嘅阿媽太過份喇

太過份...

引用:
原帖由 Enner 於 2021-2-24 12:29 PM 發表

啱啱聽緊 youtube 直播財政預算案,老母 send 個 wahtsapp 比我,我就知唔方有乜好嘢
佢叫我如果派咗電子消費卷比一半佢,我咪問佢電子消費卷點比一半呀?
佢過咗幾分鐘之後,send 一堆嘢比我,叫我出咗之後幫佢買,樣樣都 2000 幾 3000 蚊
食飯都有問題?就要先顧自己先啦

吾係會天誅地滅架

引用:

每日轉$100蚊比佢

引用:
原帖由 Aimaeda 於 2021-2-24 06:10 PM 發表

大把啦,係政府要輸送利益俾大集團,自己又要賺手續費,先搞消費券。
如果真係想幫一般平民百姓,接派現金啦
一d都唔公平

分佢一半,仲要淨收現金!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]