• 瀏覽: 3,051
  • 回覆: 25
新手媽媽一問,呢排BB個肚成日咕咕聲,咁係咪有肚風?
如果係既話可唔可以幫BB搽D白花油黎驅風?求有經驗媽媽解答,thx

白花油太刺激,大人搽咗都會覺得嗱嗱地,唔啱bb用架

可能用咗會更加唔舒服 bb有問題都係睇下醫生好d

回覆 引用 TOP

太剌激喇
幫bb按摩下肚仔就好了

回覆 引用 TOP

BB唔舒服就 去問醫生啦,你試下 最嬌嫩嗰度滴兩滴驅風油睇下咩感覺🤔🤔

回覆 引用 TOP

問下中醫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-2-23 11:56 AM 發表

如果係既話可唔可以幫BB搽D白花油黎驅風?求有經驗媽媽解答,thx
啲腸都未埋位驅乜嘢風 

回覆 引用 TOP

你試下多d幫bb順時針咁按下肚仔,掃風個陣掃耐d,睇下有冇改善先啦

回覆 引用 TOP

我都覺白花油太刺激了,多d按摩傅助下先
同埋可以試下隻neuxx prx,有益生原,可以養好腸道d益菌
咁就無咁易有腸胃問題
咁岩今晚8點hktv有佢地專家直播可以留意下

回覆 引用 TOP

搽油呢d都係治標不治本,最緊要都係知BB點解成日有肚風。好似我女女之前就係因為隻奶粉難消化,點掃風都冇用,後尾轉咗食aptxmil白金先冇事

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-2-23 11:56 AM 發表

印象保安油唔刺激。
可以大人試下先。
白花油好似都有出紫花油。
試下問藥房。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 犯法呀 於 2021-2-23 01:13 PM 發表

白花油太刺激,大人搽咗都會覺得嗱嗱地,唔啱bb用架
我都係聽d老一輩咁講先上黎問下... 都唔知點解會咁,成日咕咕聲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MushroomPiece 於 2021-2-24 06:11 PM 發表

搽油呢d都係治標不治本,最緊要都係知BB點解成日有肚風。好似我女女之前就係因為隻奶粉難消化,點掃風都冇用,後尾轉咗食aptxmil白金先冇事
即係有機會係消化不良?

試下幫佢多d按摩,轉用防風奶樽睇下有冇用?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MushroomPiece 於 2021-2-24 06:11 PM 發表

白金係唔錯,有益生菌同益生元,幫到消化同吸收,BB都係食開呢隻

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右