• 瀏覽: 9,092
  • 回覆: 86
我同阿爸阿媽細妹住緊間300幾呎既公屋同細妹同一間房。我成日好睇唔過眼我細妹啲野。

好似佢成日夜晚同佢條仔傾電話,但開spaker我已經聽到好尷尬
平時又係房大大聲聽谷阿莫 叫佢用耳機聽 又話唔鐘意喺屋企帶耳機😒

佢條仔同屋企關係好差,結果逢大時大節例牌走上黎痴餐,
但就大爺咁款坐喺度,從來冇話幫手開飯咁。
連扮下野都冇,每次都兩手空空走上黎。
最誇張試過一星期上黎3、4日。

我細妹又拎埋條仔啲衫返黎洗,掉埋落我地個污衣籃度,
即係變相我啲衫都洗埋同一機,我覺得好嘔心。

佢地兩個喺廳坐到旁若無人咁,我妹坐到兩隻腳放哂喺條仔既大髀上面,成家喺齊度都係咁,
又喺度幫條仔唧暗瘡。
兩個人就話啫,成家喺哂度真係可唔可以檢點啲😓

我喺屋企既話,會努力守住間房。
但有時我出左街,一返到屋企諗住入房放低袋,就見到佢地攬住一齊瞓/兩個坐喺張床度談心(?)
我真係好尷尬。仲要有時我媽收左我啲底衫褲就咁掛左喺度。

我同阿爸阿媽反映過,佢地又愛理不理,究竟係而家啲老豆老母咁開放大方,定我古老小家

有錢搬,冇錢忍

引用:
原帖由 hopeless_sss 於 2021-2-22 07:55 PM 發表

我同阿爸阿媽細妹住緊間300幾呎既公屋同細妹同一間房。我成日好睇唔過眼我細妹啲野。

好似佢成日夜晚同佢條仔傾電話,但開spaker我已經聽到好尷尬
平時又係房大大聲聽谷阿莫 叫佢用耳機聽 又話唔鐘意喺屋企帶耳機😒

...
又係煩嘅差唔多半個月同居咁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 saber1994es21 於 2021-2-22 09:24 PM 發表

有錢搬,冇錢忍
自己搬出去開支大,最好叫佢個妹搬。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hopeless_sss 於 2021-2-22 07:55 PM 發表

...
你米咁小氣拉,你個妹生性過你,有條仔。你呢?好心你快D找條女番泥同個妹一教高下拉!

回覆 引用 TOP

阿里妹妹?

回覆 引用 TOP

你係男定女?

回覆 引用 TOP

我係女啊

快啲嫁

直接同佢條仔講啦

回覆 引用 TOP

引用:

...
下次區一來你就除bar,個妹肯定不敢再帶

不過講得預左你呀妹會嬲你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sdyes 於 2021-2-23 12:26 PM 發表

下次區一來你就除bar,個妹肯定不敢再帶
咁咪我蝕左比佢條仔囉

引用:
原帖由 hopeless_sss 於 2021-2-23 12:32 PM 發表

咁咪我蝕左比佢條仔囉
無會少塊肉,又解決問題

回覆 引用 TOP

冇家教

我有自住樓,又有收租樓。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]