• 瀏覽: 25,610
  • 回覆: 186
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 lam4451 於 2021-2-22 05:12 PM 發表

政府幾時有唔建議打?60歲以上係優先組別喎。
因為有長期病之前有中風之類,所以唔建議,我 CHECK 完都唔知佢想點……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2021-2-22 05:15 PM 發表

85歲以上先唔建議打疫苗,留心上堂喇
要睇情況架叻仔

引用:
原帖由 wong11239 於 2021-2-22 07:34 PM 發表

你父親想打,咁咪去打,唔明嘈乜?唔通你地唔比佢去打?
阿爸好強調要打就一家人一齊打,佢又唔想自己去打

引用:
原帖由 galaxychen 於 2021-2-23 08:53 AM 發表

你講咩啊,政府同醫生都係建議打,你作嘢都資料搜集下
又一個睇啲唔睇啲,政府資料都係話特別情況下都唔建議,例如長期病痛

引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-2-22 04:18 PM 發表

我父母已經 OVER 65 歲,醫生同政府都唔建議打針,話怕佢打完有副作用。
但係父親就想打,因為佢怕中招之後副作用大,又驚真係中招會出唔返嚟。母親就睇政府唔想打,佢話既然兩邊就咁講就一定有理由,建議得就冇錯……
因為呢件事嘈咗幾日,今日見到林鄭去打,父親又係 WAHTSAPP GROUP 大吵大鬧……搞到母親好唔開心。
師兄師姐對老人家打疫苗呢件事有冇乜意見?
我自己就冇意取態,有就打冇 ...
可建議兩老先對打咗疫苗嘅人觀察一段時間再考慮打唔打囉,反正疫苗肯定有得打,遲下會有更多疫苗可供選擇,不用急於一時。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-2-22 04:18 PM 發表

我父母已經 OVER 65 歲,醫生同政府都唔建議打針,話怕佢打完有副作用。
但係父親就想打,因為佢怕中招之後副作用大,又驚真係中招會出唔返嚟。母親就睇政府唔想打,佢話既然兩邊就咁講就一定有理由,建議得就冇錯……
因為呢件事嘈咗幾日,今日見到林鄭去打,父親又係 WAHTSAPP GROUP 大吵大鬧……搞到母親好唔開心。
冇話65樓上唔好打喎

回覆 引用 TOP

世界很多政府首腦都使用,應該沒問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bronze18man 於 2021-2-23 02:04 AM 發表

香港係全世界最自由既地方,連疫苗都有得比你自己揀,世上無幾多地方可以有得比你揀!打完仲有保險,去邊度搵個咁既政府!
比起西天民主政府會同你講,你先簽下生死狀說明唔開政府事,再排隊啦,仆街!政府欠你架?
所以自己鍾意打唔打,打邊隻,係自己自由決定根本唔洗同屋企人討論!
網友你好粗俗.....不過我like...

香港人阿支阿左, 只因死得人唔夠多, 如果好似英國咁, 死十幾萬人, 尤其是老人.....爬都爬去打, 仲使問人?

香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:
原帖由 新潮與虎 於 2021-2-23 09:42 AM 發表

又一個睇啲唔睇啲,政府資料都係話特別情況下都唔建議,例如長期病痛
你只係話你屋企人係over65,無講過有長期病患

引用:

你up乜呀!?醫生同政府都建議打bor

你明顯思覺失調

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雙子星公主 於 2021-2-22 04:42 PM 發表

呢個又係幾麻煩,我兩老又係高齡人士,政府都唔建議打
我倆72歲,昨晚半夜上網登記了打科興疫苗,第一天,笫一組,打了利益大些,怕乜,有抗體好過無,中國國內很多人打咗,希望有抗體解除封關,有去旅遊。

由佢本人自己決定,免得中咗招/副作用,到時怨人地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生野生的妹頭 於 2021-2-23 11:35 AM 發表

我倆72歲,昨晚半夜上網登記了打科興疫苗,第一天,笫一組,打了利益大些,怕乜,有抗體好過無,中國國內很多人打咗,希望有抗體解除封關,有去旅遊。
好睇身體情況,仲要呢次啲疫苗只係減輕患後副作用同病徵,真係唔代表打咗會完全冇武肺

回覆 引用 TOP

老人家真係好多副作用

回覆 引用 TOP

我媽7X歲都話打,  有乜好驚.

高官問責制 = 高官做左衰野, 問佢是否負責, 佢話唔制

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]