• 瀏覽: 3,741
  • 回覆: 46
小更新: 最近唔再留戀了, 餘下只有被背叛的厭惡
對EX, 係討厭同憎恨
對EX現任, 完全當佢無到 (廢柴連比我討厭的本事都無)

今次我應該會真正企返起身

-----------------------------------------------
失戀了
無咗佢 我成日自己一個,孤單
每朝起身 個腦自自然然就想起佢,辛苦

以前有佢,我努力工作 想草多啲錢,同佢一生一世。
而家我人生同靈魂 好似被抽空一樣,無目標 無動力,我真係好迷惘。

復合已經無可能,愛情細胞都好似死晒咁 再心動唔起了...
以往我自問人生都有一啲方向,而家卻停滯下來,再努力都唔知為乜...

有無人可以傾下?

熱賣及精選
每朝瞓醒都好差....
起身梳洗後又會好好多

回覆 引用 TOP

每個人失戀都難受
都會自怨自哎無心情
現在只係一個過渡期
好快就會無事
將來你就會覺得點解係呢段時間會咁浪費

回覆 引用 TOP

我都明你講咩,好似世界末日咁,我都仲經歷緊

點解分手呀?

引用:
原帖由 dokie555 於 2021-2-22 11:12 AM 發表

我都明你講咩,好似世界末日咁,我都仲經歷緊
你都加油

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天清晨大綿羊 於 2021-2-22 11:32 AM 發表

點解分手呀?
佢鍾意左第二個

想哭就哭吧,沒什麼大不了
就算現在沒了他/她,你也要計劃你的人生,為將來的他/她
你亦不能將他/她從你記憶中消失,你要學習接受這是事實

好好充實自己,讓自己有更好的人生就是你能做的事情
你要為將來的他/她負責,你所經歷過的都能令你做更好,你的努力亦沒有白費
多用時間去做自己喜歡的事,你也會很快能釋懷的。

引用:
原帖由 newday2046 於 2021-2-22 08:25 AM 發表

失戀半年了
無咗佢 我成日自己一個,孤單
每朝起身 個腦自自然然就想起佢,辛苦

以前有佢,我努力讀書 希望可以有份工作 買樓結婚,同佢一生一世。
而家我人生同靈魂 好似被抽空一樣,無目標 無動力,我真係好迷惘。

復合已經無可能,愛情細胞都好似死晒咁 再心動唔起了...
以往我自問人生都有一啲方向,而家卻停滯下來,再努力都唔知為乜...

有無人可以傾下?
為下一個新目標,繼續之前的努力。

2020  我唔會派藍色豬仔,亦不會俾粉紅Like Like,這就是我。
小事一樁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 newday2046 於 2021-2-22 01:41 PM 發表

佢鍾意左第二個
追返佢?

多啲搵朋友陪下
又可以多啲去郊外行下
做多啲運動

複合已經無可能,那你就從新找一個啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天清晨大綿羊 於 2021-2-23 07:39 AM 發表

追返佢?
唔會, 出軌的人不值愛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chi380813 於 2021-2-22 11:02 PM 發表

想哭就哭吧,沒什麼大不了
就算現在沒了他/她,你也要計劃你的人生,為將來的他/她
你亦不能將他/她從你記憶中消失,你要學習接受這是事實

好好充實自己,讓自己有更好的人生就是你能做的事情
你要為將來的他/她負責,你所經歷過的都能令你做更好,你的努力亦沒有白費
多用時間去做自己喜歡的事,你也會很快能釋懷的。
謝謝, 會試下重新出發

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]