• 瀏覽: 22,264
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
見到好多版友都說自己奶奶好衰,, 我在想是不是個個都咁衰呢?? 起碼我奶奶不是,,
我奶奶待我如她個女, 經常煲靚湯俾我飲, 又不時幫我湊仔 俾我可以同老公拍下拖,,,
佢對我態度完全不像奶奶,, 似媽媽一樣, 我地有時傾心事, 有D秘密連我老公,, 我老爺都唔知,,
記得有次她打爛左我一樣好珍貴嘅飾品, 佢同我講個時, 即時喊了, 仲不斷說對唔住,
又話買返俾我, 俾返錢我, 我完全沒有嬲亦不需佢賠D咩, 反而覺得奶奶好真, 覺得奶奶好善良..
佢係一個慈母//慈祥既女性, 我希望我老左都似佢拉,, 感恩有個好奶奶

三生有幸
好多人羨慕

引用:
原帖由 蘋果茶葉 於 2021-2-19 10:47 AM 發表

三生有幸
好多人羨慕
其實有時候未必個個奶奶也是大家心中咁差,
人夾人緣加上有代溝, 相處時必定要有耐性.

呢啲奶奶真係恐龍嚟(絕哂種)

引用:
原帖由 茄汁豉乜味豆 於 2021-2-19 11:01 AM 發表

呢啲奶奶真係恐龍嚟(絕哂種)
好多野係雙向.
好多新抱, 對老公一個月兩三次返奶奶屋企探老人家, 已經嘈到要離婚, 應該包括你.

日久見人心
放長雙眼

回覆 引用 TOP

恭喜恭喜

回覆 引用 TOP

幸福!!

回覆 引用 TOP

本人热爱旅游,打篮球,乒乓球,各类运动,更爱祖国嘅繁荣昌盛。有感兴趣嘅可以加好友。
引用:
原帖由 月伊貝 於 2021-2-19 10:43 AM 發表

見到好多版友都說自己奶奶好衰,, 我在想是不是個個都咁衰呢?? 起碼我奶奶不是,,
我奶奶待我如她個女, 經常煲靚湯俾我飲, 又不時幫我湊仔 俾我可以同老公拍下拖,,,
佢對我態度完全不像奶奶,, 似媽媽一樣, 我地有時傾心事, 有D秘密連我老公,, 我老爺都唔知,,
記得有次她打爛左我一樣好珍貴嘅飾品, 佢同我講個時, 即時喊了, 仲不斷說對唔住,
又話買返俾我, 俾返錢我, 我完全沒有 ...
你唔驚比人葡萄 沮咒你咩⋯ 香港人只喜歡睇人點衰架咋⋯⋯由其是 炒暴派⋯

善良系母性嘅天性。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月伊貝 於 2021-2-19 10:43 AM 發表

又話買返俾我, 俾返錢我, 我完全沒有 ...
我太太其實係個好外母及好奶奶, 女婿都好尊重老人家.

唔知點解我新抱同我個仔結婚10年, 從未叫過老爺,奶奶或阿爸,阿媽一聲!? 有次仲衝口而出叫咗我做uncle, 我爭d忍唔住笑(其實好嬲)!

聽到咁開心婆媳關係真係令人開心,香港要多啲正能量👍

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-2-19 04:23 PM 發表

你唔驚比人葡萄 沮咒你咩⋯ 香港人只喜歡睇人點衰架咋⋯⋯由其是 炒暴派⋯
不怕 少一點咀咒多一點快樂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pokkk 於 2021-2-19 04:41 PM 發表

聽到咁開心婆媳關係真係令人開心,香港要多啲正能量👍
對呀 給點正能量大家

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]