• 瀏覽: 5,070
  • 回覆: 56
怎麼可以這樣?
朋友要鬧自殺,很傷心。
怎麼在香港十六歲可以註冊結婚,而且嫁給個還差三年就一百歲的伯伯。
我朋友嫁到香港辛苦了更多年,只差一點他老公爸爸就百年歸老,再過十幾二十老公也走了,家產便歸我朋友。
現在突然走個小女孩變成媽,可以怎麼辦?朋友怎麼算?

熱賣及精選
仲激過楊振寧

引用:
原帖由 聖利aaron 於 2021-2-17 06:01 PM 發表

仲激過楊振寧
是呀,辛苦守護了一頭家這麼多年,現在身家怎麼辦?怎樣跟一個十六歲的兒童鬥長命?我朋友真是很可憐,現在鬧自殺。我都不知道如何安慰。

老人家老當益壯,開心便好了。
你朋友都只是著眼老爺將來那份遺產才傷心吧。

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-2-18 01:12 AM 發表

你修護了一個家這麼多年,就快得到回報時被搶去你會開心嗎?

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-2-18 07:04 AM 發表

你修護了一個家這麼多年,就快得到回報時被搶去你會開心嗎?
你朋友修護的家是以你朋友夫婦為主,他爸爸只是你朋友老公盡孝的對象,難道盡孝要有回報?
如果老人家將所有遺產捐贈到慈善機構,那你的朋友又會怎樣做呢?告訴你的朋友別再那麼貪婪吧!

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-2-17 04:53 PM 發表

怎麼可以這樣?
朋友要鬧自殺,很傷心。
怎麼在香港十六歲可以註冊結婚,而且嫁給個還差三年就一百歲的伯伯。
我朋友嫁到香港辛苦了更多年,只差一點他老公爸爸就百年歸老,再過十幾二十老公也走了,家產便歸我朋友。
現在突然走個小女孩變成媽,可以怎麼辦?朋友怎麼算?
快d謀老豆家產啦

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-2-18 01:12 AM 發表

佢平日點樣對待老爺?

引用:
原帖由 廚房小老闆 於 2021-2-18 07:42 AM 發表

佢平日點樣對待老爺?
咁你要問樓主先知啦,我暫時只知佢由廣西山區嫁黎香港。

引用:
原帖由 天涯地角 於 2021-2-18 07:51 AM 發表

咁你要問樓主先知啦,我暫時只知佢由廣西山區嫁黎香港。
聽講大陸新抱好識服待老爺喎乜咁蝕章!

有本事

貪佢老,死得早...................大家都係為$$$

大家都係為錢, 睇唔見親情

16歲都勁,為左錢可以去到幾盡,點同自己d朋友講

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]