• 瀏覽: 18,910
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
新年黎拜年就一定開台架啦
咁怪獸老母個老公就係廳同我地打緊牌
怪獸老母同佢個仔仲有d人係房玩啦

打打下, 怪獸老母冇啦啦出廳叫我地細聲d
我心諗有幾嘈呀...打牌係咁上下啦

打多陣之後, 怪獸老母又出黎叫我地唔好再嘈
我就問佢啦, 你地係入面玩, 我地嘈少少又點呢?
之後佢就話, 我個仔要上堂呀, 你地細聲d得唔得呀
另外親戚就忍唔住問, 新年流流搵鬼同你上堂咩
點知佢話, 我上網搵左d外國人教英文, 鬼佬唔洗過年囉
我又忍唔住講, 咁你都唔洗揀黎拜年既時間卦?
最後怪獸老母就發脾氣, 話唔理, 總之呢半個鐘頭你地收聲

其實佢地一共坐左都係2個幾鐘到, 有大半個鐘就上左堂...
咁佢地其實都可以揀夜晚上堂卦?

重點係個老公一句都冇出過聲?

真係乜人都有

回覆 引用 TOP

依家D家長真係要考牌...

回覆 引用 TOP

敢咁講既,應該都唔系一般親戚啦。應該系兄弟姐妹

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-2-15 12:28 PM 發表

敢咁講既,應該都唔系一般親戚啦。應該系兄弟姐妹
呢d通常都係阿嫂 持住自己生左個仔

引用:
原帖由 畀多次機會老細 於 2021-2-15 01:12 PM 發表

佢老公同屋主咁系兄弟姐妹咯。特別系輩份大既,真系可以聲大大。。不過,真系無乜兩句既話,親人又的確唔使咁客氣既

引用:
原帖由 畀多次機會老細 於 2021-2-15 13:12 發表

咁生得出來唔代表細路能夠快高長大既

間屋邊個的?如果係怪獸家長的,我會尊重屋主

引用:
原帖由 不含色素 於 2021-2-15 09:51 AM 發表

新年黎拜年就一定開台架啦
咁怪獸老母個老公就係廳同我地打緊牌
怪獸老母同佢個仔仲有d人係房玩啦

打打下, 怪獸老母冇啦啦出廳叫我地細聲d
我心諗有幾嘈呀...打牌係咁上下啦

打多陣之後, 怪獸老母又出黎叫我地唔好再嘈
我就問佢啦, 你地係入面玩, 我地嘈少少又點呢?
之後佢就話, 我個仔要上堂呀, 你地細聲d得唔得呀
另外親戚就忍唔住問, ...
英文都要上Zoom學,似乎幾蠢下。

引用:
原帖由 狗血淋腳 於 2021-2-15 10:23 AM 發表

重點係個老公一句都冇出過聲?
係呀一句都冇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 iLove_穎兒 於 2021-2-15 01:45 PM 發表

間屋邊個的?如果係怪獸家長的,我會尊重屋主
佢「黎」拜年!
間屋梗係我地架啦
所以佢叫我地收聲真係

引用:
原帖由 魚仔曲其 於 2021-2-15 01:26 PM 發表

佢老公同屋主咁系兄弟姐妹咯。特別系輩份大既,真系可以聲大大。。不過,真系無乜兩句既話,親人又的確唔使咁客氣既
怪獸老母係親戚當中出左名黑人憎
佢對住熟定唔熟既人都會咁

我無錯!

回覆 引用 TOP

可能個鬼佬老師係外國,有時差呢,睇開啲啦。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]