• 瀏覽: 692
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
🧧大年初三🧧巧遇情人節💖
️有情人嘅甜甜蜜蜜,️相印。無情人嘅開開️,享受單身😉

熱賣及精選
引用:
原帖由 高大雀躍的海鮮 於 2021-2-14 08:10 PM 發表

🧧大年初三🧧巧遇情人節💖
️有情人嘅甜甜蜜蜜,️相印。無情人嘅開開️,享受單身😉
祝你劍劍有力,棍法精進,棒法持久!

情人節快樂×2

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念
其實講真,又有幾多對情侶、夫妻係真正快樂嘅?身邊太多例子都係對人歡笑,背人垂淚!

完全同意!

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2021-2-15 07:52 PM 發表

完全同意!
朋友嘅親戚70幾歲先比個老公趕出門口,理由係懷疑佢想同公園啲阿伯生小朋友,聽落好似好荒謬,最慘係連啲仔女都信,呢個年紀半隻腳叉咗入官財,居然發生啲咁嘅事真係好悲哀,所以覺得感情有時候真係好脆弱

引用:
原帖由 高大雀躍的海鮮 於 2021-2-15 09:22 PM 發表

朋友嘅親戚70幾歲先比個老公趕出門口,理由係懷疑佢想同公園啲阿伯生小朋友,聽落好似好荒謬,最慘係連啲仔女都信,呢個年紀半隻腳叉咗入官財,居然發生啲咁嘅事真係好悲哀,所以覺得感情有時候真係好脆弱
咁樓主你又點睇

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2021-2-15 09:57 PM 發表

咁樓主你又點睇
我自己都經歷過失敗嘅婚姻,幾段無疾而終嘅感情,如今嘅狀態似係一朝被蛇咬,十年怕草繩,我承認對愛情係渴望擁有嘅,但又失去咗能夠一直維繫一段感情嘅信心,所以現階段係處於冰封時期,希望將來會遇到一個可以把我溶化嘅真心人。

引用:
原帖由 高大雀躍的海鮮 於 2021-2-15 10:43 PM 發表

我自己都經歷過失敗嘅婚姻,幾段無疾而終嘅感情,如今嘅狀態似係一朝被蛇咬,十年怕草繩,我承認對愛情係渴望擁有嘅,但又失去咗能夠一直維繫一段感情嘅信心,所以現階段係處於冰封時期,希望將來會遇到一個可以把我溶化嘅真心人。
我想講無論兩個人用咩方式去相處,如何做到互相體諒忍讓包容,始終會有一日出現一個導火線,連帶你一直以來嘅所有容忍爆曬出嚟!呢個時候就係考驗彼此嘅感情有幾深。所以兩個陌生人走埋一齊,要花時間去磨合並唔係一件容易嘅事,當然要遇到一個一拍即合嘅就更難。

無論咩乜野關係, 屋企人, 同事, 情人都要時間磨合, 而且到嗌交時咩乜唔好都講哂出嚟, 我都見唔少.....
正面睇咪係了解對方多D, 負面咪多左條刺, 好睇本身心態嘅~~

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2021-2-16 12:35 PM 發表

無論咩乜野關係, 屋企人, 同事, 情人都要時間磨合, 而且到嗌交時咩乜唔好都講哂出嚟, 我都見唔少.....
正面睇咪係了解對方多D, 負面咪多左條刺, 好睇本身心態嘅~~
非常同意,所以有啲人心態好,忍忍吓就過一世,否則合則來不合則去亦係常態。但始終相愛需要兩個人同意,分手只要其中一方面堅持,已經好難挽救,所以就算單方面努力亦都係徒勞無功⋯⋯

引用:
原帖由 高大雀躍的海鮮 於 2021-2-16 08:49 PM 發表

非常同意,所以有啲人心態好,忍忍吓就過一世,否則合則來不合則去亦係常態。但始終相愛需要兩個人同意,分手只要其中一方面堅持,已經好難挽救,所以就算單方面努力亦都係徒勞無功⋯⋯
c hing 估你唔係好大年紀啫   唔好咁灰  前面大把好事等緊你

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2021-2-17 04:32 PM 發表

c hing 估你唔係好大年紀啫   唔好咁灰  前面大把好事等緊你
哈哈😄,我70後,唔後生架啦!希望承你貴言😉

引用:
原帖由 高大雀躍的海鮮 於 2021-2-17 07:32 PM 發表

哈哈😄,我70後,唔後生架啦!希望承你貴言😉
哦    你做邊行? 點會識唔到人呀

引用:
原帖由 棉棉花糖 於 2021-2-21 07:53 PM 發表

哦    你做邊行? 點會識唔到人呀
我公務員,返工時間有啲長,輪班制。朋友圈子細,平時放假都係約啲同事或舊同事食吓飯、打下桌球咁。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]