• 瀏覽: 2,292
  • 回覆: 15
囡囡1歲多, 加固到而家成日都唔鍾意食野, 唔識重咁
奶奶今日上到黎係咁話要囡囡戒奶, 肚餓就會食多D, 會唔會太早戒?
你地幾歲先會幫BB戒奶架?

回覆 引用 TOP

我冇專登幫佢戒, 而家2歲半一日沖一杯俾佢當tea幫下營養同免疫力都好吖

我個個飲enfiixxxxx,好肯飲同夠晒重,你會唔會考慮轉奶粉試下呀

回覆 引用 TOP

如果bb唔鍾意食野唔係應該更加唔好戒清咩, 起碼都唔怕唔食野會唔夠營養喎
可以試下整到d野食得意d引起佢興趣

引用:
原帖由 Stripyyy 於 2021-2-12 09:51 PM 發表

我冇專登幫佢戒, 而家2歲半一日沖一杯俾佢當tea幫下營養同免疫力都好吖
營養我明, 不過奶粉同免疫力有關咩?

引用:
原帖由 jong__26926 於 2021-2-13 10:33 AM 發表

如果bb唔鍾意食野唔係應該更加唔好戒清咩, 起碼都唔怕唔食野會唔夠營養喎
可以試下整到d野食得意d引起佢興趣
咁又係, 不過怕唔怕飲飽左反而搞到佢食少左?
我都有諗住搞到好似日本便當咁嘅

提示: 違規內容已被屏蔽
支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fayfei 於 2021-2-13 12:35 PM 發表

咁又係, 不過怕唔怕飲飽左反而搞到佢食少左?
我都有諗住搞到好似日本便當咁嘅
其實一日沖1-2杯又唔會真係會食少左
我女都飲緊, 有時出街冇沖, 又唔覺佢食多左野喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 junelaiyi 於 2021-2-13 03:19 PM 發表

心美力,我親戚個b飲到好健康冇咩病,我都揀呢隻
出世飲到依家,我仔真係少病過d同學,所以就算3歲都繼續俾佢飲 
我個女都係食呢隻,多數朋友都揀呢隻比BB食

回覆 引用 TOP

飲到佢唔飲為止,我諗起碼都5,6歲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fayfei 於 2021-2-13 12:34 PM 發表

營養我明, 不過奶粉同免疫力有關咩?
當然有,營養夠身體自然好d,
好似乳鐵蛋白,對增加抵抗力有幫助

回覆 引用 TOP

我女3歲幾衣加都仲飲緊nuro
我諗法係d鬼佬鬼妹牛高馬大都日日飲
如果我呀女肯飲,我都唔會特登要佢戒

引用:
原帖由 電梯難吃的賤嘴 於 2021-2-16 12:00 AM 發表

我女3歲幾衣加都仲飲緊nuro
我諗法係d鬼佬鬼妹牛高馬大都日日飲
如果我呀女肯飲,我都唔會特登要佢戒
有同感
d外國人都唔戒奶啦,我都唔會特登去戒

回覆 引用 TOP

你想佢增加食量,可以減奶
唔建議戒,始終奶可以補充吸引唔到嘅營養
食方面,你不妨留意下佢鍾意食咩多

我女細個係講口感,太硬難𡁻佢就唔肯食,咁我就剪食粒啲易吞啲俾佢

依家我女2歲幾,依然朝早起身瞓覺前一枝奶,其他時間食唔停😅

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]