• 瀏覽: 4,930
  • 回覆: 31
BB出世開始就全奶粉,唔知係咪因為咁免疫力好差,郁D就唔舒服… 其實有冇邊隻奶粉可以幫BB增強免疫力?想試下幫佢轉

可以搵d有乳鐵蛋白既奶粉,對增加抵抗力有幫助

其實都係睇體質,你可以試下揀隻有益生菌既奶粉,對BB免疫力有幫助

回覆 引用 TOP

可以試下Aptxmil白金,有益生菌同益生元,我細女轉咗食呢隻之後都冇咁易病~

引用:
原帖由 kkw64 於 2021-2-10 11:02 PM 發表

乳鐵蛋白有助增加抵抗力,的確食左之後係病少左

引用:
原帖由 bingjune70 於 2021-2-13 02:07 AM 發表

乳鐵蛋白有助增加抵抗力,的確食左之後係病少左
不過乳鐵蛋白就唔係隻隻奶粉有,都有小心睇清楚成份

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kkw64 於 2021-2-10 11:02 PM 發表

呢個係初乳成份, 預生BB既健康其中都係靠佢

引用:
原帖由 holeizai 於 2021-2-13 10:00 PM 發表

就算初乳,都係得10%左右乳鐵蛋白,可想而知幾珍貴

引用:
原帖由 holeizai 於 2021-2-13 10:00 PM 發表

我都係睇中呢樣成份先簡呢隻奶粉~

引用:
原帖由 kkw64 於 2021-2-14 02:25 AM 發表

就算初乳,都係得10%左右乳鐵蛋白,可想而知幾珍貴
所以貴少少都會捨得買俾BB食呀~

引用:
原帖由 JOSEIPIAA 於 2021-2-14 08:15 PM 發表

同類講緊有人奶成份既奶粉來講,佢唔算貴,1號仔500蚊

回覆 引用 TOP

1+ 3+ 果D..?

回覆 引用 TOP

奶粉呢d都要睇同bb夾唔夾到
我個陣就係揀咗aptxmil白金俾bb食,佢都吸收得幾好,肥肥白白咁,好少唔舒服

L0ve y0u f0rever <3"
引用:
原帖由 拎毛 於 2021-2-11 03:57 PM 發表

可以試下Aptxmil白金,有益生菌同益生元,我細女轉咗食呢隻之後都冇咁易病~
轉咗之後便便係咪都ok?

引用:
原帖由 JOSEIPIAA 於 2021-2-14 08:15 PM 發表

價錢唔係大問題既,奶粉都係食幾年啫,係怕轉咗第二隻奶粉同BB唔夾

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]