• 瀏覽: 19,706
  • 回覆: 134
  • 追帖: 1
即係咁,今年會去得拜年既都係好親既親戚啦
我覺得送藍X、金X真係好廢,年年都呢D,又唔係特別好食
咁我同老母講不如送口罩,屈記同寵物小精靈個間都好多花款,可以送下

點知佢鬧到我飛天...
話咩唔老黎,好似祝人地病咁
呢2年就正正係送口罩先係祝人在亂流下平安!!
有口罩先有安全,呢D先有心意架嘛

而且我都會用紅色花紙包口罩架,大家覺得我岩,定我老母岩?

有心送咩都得啦

光顧香港 時代廣場
意頭問題,無話岩定錯!
如收禮物既人係百無禁忌當然無問題,但如果係迷信既人同要好意頭既人黎講,意思完全唔同!
個人意見,睇人送禮,無謂節外生枝

回覆 引用 TOP

送你老母被人吊,乖仔,,,,,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-2-8 09:34 AM 發表

咁我同老母講不如送口罩,屈記同寵物小精靈個間都好多花款,可以送下

點知佢鬧到我飛天...

而且我都會用紅色花紙包口罩架,大家覺得我岩,定我老母岩?:sm ...
過年係意頭嘢,明知疫情下,個鬼個都無視照樣團拜團聚忽然孝子上身,以前?叫啲人去乜乜親戚度拜年就推三推四hea响家。
自私嘅你就知意頭大過天啦,送咩口罩扮哂關懷對方啫,你咪又係輸响意頭下要拜年。
好明顯答咗你,你老母是對的。
祝別人戰勝疫情係身體力行嘅,堅守抗疫防線,對大家都好。唔係除罩下相見話祝你身體健康喎,笑唔笑死人?係要中招時要死人先後悔。

u r right 

27.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 deandeantay 於 2021-2-8 09:34 AM 發表

點知佢鬧到我飛天...

而且我都會用紅色花紙包口罩架,大家覺得我岩,定我老母岩?:sm ...
If you feel alright, then XMAS, birthday, Easter, Valentine Day...etc., do you like to receive mask as your gift?

同生日送個「鐘」俾人一樣,「鐘」、大家都有用,但不會生日送啩。如果你真係有口罩多,想俾啲親戚,送禮還送禮,口罩分開俾會好啲

回覆 引用 TOP

599G...
你地今次GG了

回覆 引用 TOP

在長輩眼中, 如收到口罩真係火起小李鹵味

回覆 引用 TOP

引用:

點知佢鬧到我飛天...

事情可分為4種:
1.雙贏
2.雙錯
3.你對她錯
4.你錯她對

但家不是講對錯,講情的,你BB時一口食八次釢換六次尿布,你現在做緊乜?

我們一直維護的文明、法治、公義、民主、廉潔、良知、秩序、衛生、安全、平等、和最珍貴的自由,漸漸的,不見了。如果我們沉默逃避,得過且過,很快,連自己也不見了。。。。。。
不如你送緊個骨灰龕位俾人

引用:

點知佢鬧到我飛天...

價值觀問題,冇乜好拗,如果你自己去拜年,你想送乜咪送乜,如果陪長輩拜年,就由長輩決定送乜,唔洗嘈

引用:
原帖由 goodday2020 於 2021-2-8 11:19 AM 發表

不如你送緊個骨灰龕位俾人
唔係人人買得起,大禮嚟

引用:
原帖由 sharpx 於 2021-2-8 11:43 AM 發表

唔係人人買得起,大禮嚟
可以轉讓
D人當樓咁炒
價值吾平

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]