• 瀏覽: 5,640
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1
減肥到底食幾多卡路里,卡路里計算方法1500,但都食唔到咁多

熱賣及精選
引用:
原帖由 櫻花熊熊 於 2021-2-7 11:27 PM 發表

減肥到底食幾多卡路里,卡路里計算方法1500,但都食唔到咁多
早午晚係咪要353?

引用:
原帖由 櫻花熊熊 於 2021-2-7 11:28 PM 發表

早午晚係咪要353?

回覆 引用 TOP

300多把

回覆 引用 TOP

其實有好多野可以食架

引用:
原帖由 wongwong28111 於 2021-2-8 03:40 PM 發表

其實有好多野可以食架
減肥有quota剩 要唔要用盡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 櫻花熊熊 於 2021-2-7 11:27 PM 發表

1500卡都食唔到?你會肥咩?還是你好細粒或者唔多郁動、無運動?

引用:
原帖由 stonelady 於 2021-2-13 11:19 AM 發表

1500卡都食唔到?你會肥咩?還是你好細粒或者唔多郁動、無運動?
又或者計錯數

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2021-2-13 11:35 AM 發表

又或者計錯數
狂做運動 但平時最多13,14卡

引用:
原帖由 櫻花熊熊 於 2021-2-13 12:14 PM 發表

狂做運動 但平時最多13,14卡
咦!咁你講1500係消耗還是攝取

提示: 違規內容已被屏蔽
呢個問題邊有標準答案, 如果你份工要體力勞動, 唔通又食勁少咩, 怕你手軟腳軟暈喺街都未減到

回覆 引用 TOP

引用:

只係食1500卡, 就算減唔到, 都冇乜可能會肥.
如果你有做運動, 肯定會減到.

你留意下有冇計錯數仲好. 或者你講下3餐食乜好.
有唔少人, 會忽略左好多隱藏卡路里.  如糖、油、湯底。

例如: 麵包/餅乾. 個個以為一日三餐食麵包/餅乾可減肥.
但好多麵包會落好多糖及牛油.
餅乾都好多糖.

引用:
原帖由 zzzxxx111 於 2021-2-16 09:43 AM 發表

只係食1500卡, 就算減唔到, 都冇乜可能會肥.
如果你有做運動, 肯定會減到.

你留意下有冇計錯數仲好. 或者你講下3餐食乜好.
有唔少人, 會忽略左好多隱藏卡路里.  如糖、油、湯底。

例如: 麵包/餅乾. 個個以為一日三餐食麵包/餅乾可減肥.
但好多麵包會落好多糖及牛油.
餅乾都好多糖.
好難講

我見過有啲人tdee都係得1500左右

佢哋食1500只會維持體重,唔會減

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]