• 瀏覽: 4,151
  • 回覆: 15
由細到大媽咪都十分偏心
每逢有咩事都會企喺我阿妹嗰邊
偏偏我阿妹好識扮受害人  
每次佢打我或者鬧我都會屈返我轉頭
令到我媽咪越嚟越唔鍾意我
到咗大個都冇改善呢個情況
媽咪話一唔準時俾家用就會叫警察趕我出街 同阿妹講就話驚佢唔夠錢洗唔使俾咁多
真係完全唔明點解係同一個肚出嚟會有咁大嘅差別待遇
最慘阿妹勁鍾意搵屋企人着數又無貢獻
次次出街食飯或者旅行都奉旨攤大手板要我俾晒錢
對住街外人就扮大方
對住屋企人就咩錢都唔肯比
前排結婚搬出去住仲連屋企用緊啲電器都搬埋走
搞到有時想用某種電器用先發覺俾人拎咗去 最慘我阿媽霸氣同阿妹講一句佢新屋要用錢買嘅嘢就拎走啦
但係又要我買返喎
明明阿妹婚前個個月都唔返嚟食一次飯
婚後山長水遠個個禮拜帶埋老公上嚟食飯不特止
仲要要求打包飯盒帶飯
仲成日拎走屋企啲嘢送俾朋友
講緊係電腦嗰啲貴重嘢
同阿妹傾過點知佢喺媽咪面前好話我斤斤計較
我心諗要計就唔會忍到今時今日先出聲啦
點知媽咪話我賺得多啲梗係我出晒錢
再唔係佢代阿妹夾返份錢俾我
我心諗咁就冇意思啦就係要話比阿妹聽對屋企唔可以冇付出
真係唔明點解媽咪可以偏幫佢偏幫到咁出面😡

熱賣及精選
引用:
原帖由 山中可愛的樹根 於 2021-2-6 08:50 PM 發表

由細到大媽咪都十分偏心
偏偏我阿妹好識扮受害人  
媽咪話一唔準時俾家用就會叫警察趕我出街 同阿妹講就話驚佢唔夠錢洗唔使俾咁多
對住街 ...
快D自己出去往

你阿妹比較會討好媽咪

走自己嘅路,讓別人去講吧
引用:
原帖由 山中可愛的樹根 於 2021-2-6 08:50 PM 發表

由細到大媽咪都十分偏心
偏偏我阿妹好識扮受害人  
對住街 ...
早點分開租房子也好,眼不見為凈

做真實嘅自己,開啟人生嘅絢麗征程。
引用:

由細到大媽咪都十分偏心
偏偏我阿妹好識扮受害人  
對住街 ...
真係唔好咁計較! 你年紀大D就會明白 上天係公平的。

既然你搵得多錢,付出多啲 也合理! 呢邊 失去的, 命運 通常係 第二邊 得到返。

如果有什麼 爭執, 就下佢地 當佢嬴, 好多時 第二樣野 你會贏的更多。

有時D野 像飄緊嘅羽毛,你想去捉住佢,偏偏捉唔到,你由得佢,佢反而飄到你膊頭上…。

父母其實唔理點偏心,都系愛自己仔嘅。

其實可以一分都唔再俾你的母親,叫你個妹嘔返出來。你自己無用,唔做咋

同你個仆街妹絕交
WhatsApp Facebook 電話 全部封鎖佢 廢話都費事同佢講直到佢肯改善& 同你道歉 為止

再同你老母講 你咁偏心個妹
我嫁咗搬出去以後唔會嚟睇你一眼 你有啲咩事 我唔會理你 叫你個仆*女嚟照顧你!
你唔發惡佢地唔會知

好在係你賺錢最多,否則你連尊嚴都無埋。。。

如此星辰如此夜,為誰風露立中宵。
偏向你妹很正常啊,你妹比你小啊

搬啦

搬走之後仲可能有一家人做

让我们感受大自然的无忧无虑的魅力,倾听大自然的魅力,让我们用真诚的心感受大自然,用期待来抚摸大自然,让我们面对大自然的魅力,大声骄傲的喊出:我爱大自然!
人夾人緣, 只好嘆你同你呀媽緣份淺, 要解決亦唔難, 主要係你要放得低就同媽咪 say good-bye, 冇拖冇欠.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]