• 瀏覽: 23,017
  • 回覆: 118
話說我老母問我要$6000過年︰https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29697954

呢幾日我都成日問佢,要$6000過年,要買啲乜……如果可以我幫佢買埋,可能唔洗咁多錢。
佢今日開咗張LIST比我,原本見冇乜特別嘢,點知我見到有個ITEM……$1300一盆盆菜,仲要買3盆……

我問佢,點解咁貴,入面有啲乜,又洗唔洗要3盆咁多……
佢話多人上嚟食飯,年初一二三各一盆,食唔晒又可以當留返之後食,又話有鮑魚冬菇之類,$1300差唔多,仲鬧我食米唔知米貴……
我真係想知係我老母想呃我,定係佢比人呃……出面啲盆菜真係要咁貴乜?而且3盆真係食得晒乜?食唔晒咪又係倒……

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
熱賣及精選
引用:
原帖由 Enner 於 2021-2-5 02:45 PM 發表

呢幾日我都成日問佢,要$6000過年,要買啲乜……如果可以我幫佢買埋,可能唔洗咁多錢。
佢今日開咗張LIST比我,原本見冇乜特別嘢,點知我見到有個ITEM……$1300一盆盆菜,仲要買3盆……

佢話多人上嚟食飯,年初一二三各一盆,食唔晒又可以當留返之後食,又話有鮑魚冬菇之類,$1300差唔多,仲鬧我食米唔知米貴……
我真係想知係我老 ...
你阿媽似係要面多過真係想過年……

引用:
原帖由 Enner 於 2021-2-5 02:45 PM 發表

我真係想知係我老 ...
唔好意思
冇FOLLOW開
乜6000蚊

引用:
原帖由 無心睡眠 於 2021-2-5 02:50 PM 發表

唔好意思
冇FOLLOW開
乜6000蚊
補返條LINK

內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
提示: 違規內容已被屏蔽
香港政局特色:一班賤人暗助一班癲人去煽動一班傻人出手做蠢事。賤人永遠坐在上游,唔使上身。
引用:

話說我老母問我要$6000過年︰https://ladies.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=29697954

我問佢,點解咁貴,入面有啲乜,又洗唔洗要3盆 ...
連續三日都係食同一款盆菜

引用:
原帖由 公園熱情的魚蛋 於 2021-2-5 03:37 PM 發表

連續三日都係食同一款盆菜
係……三盆一樣

1300蚊一盆盆菜,我好想知入面有啲乜係度?七頭鮑?魚翅?

引用:

同你阿媽講,反正食唔晒都要留,不如叫兩盆,初三二合為一,反正初三赤口唔拜年

引用:
原帖由 Enner 於 2021-2-5 03:54 PM 發表

係……三盆一樣
咁食法會唔會嘴都歪

1300蚊盆菜……見識少,點解值咁貴

引用:
原帖由 Flora142 於 2021-2-5 04:12 PM 發表

同你阿媽講,反正食唔晒都要留,不如叫兩盆,初三二合為一,反正初三赤口唔拜年
初三唔拜年,佢阿媽可能想一個人食晒佢

引用:
原帖由 千榕 於 2021-2-5 02:48 PM 發表

你阿媽似係要面多過真係想過年……
好明顯,食唔晒都要影相放上網嗰啲人

引用:
原帖由 老佛爺爺 於 2021-2-5 05:16 PM 發表

好明顯,食唔晒都要影相放上網嗰啲人
係……我老母成日將啲相放上朋友圈,唔識佢以為佢真係好有錢

引用:

12人盤菜1300係正常啊,都係大概一百蚊位。你地一晚幾多人?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]