• 瀏覽: 15,935
  • 回覆: 99
  • 追帖: 2
我老母呢兩日係咁問我邊幾日得閒,新年要 PLAN 去親戚屋企拜乜乜乜,但係我真係唔想見班親戚。
佢哋只有兩樣嘢問,幾時結婚同搵幾多。
問我幾時結婚,即係幾時唔洗比利事我,都係幾時比利事佢啲仔女,即係講錢。
問我返乜工,即係有乜著數可以比佢拎。
其實我搵幾錢又關佢哋乜事?我搵得少唔夠洗,佢哋又唔比啲我,我搵得多,你哋又想搵著數……

熱賣及精選
引用:
原帖由 沙莉 於 2021-2-4 11:41 發表

我老母呢兩日係咁問我邊幾日得閒,新年要 PLAN 去親戚屋企拜乜乜乜,但係我真係唔想見班親戚。
問我幾時結婚,即係幾時唔洗比利事我,都係幾時比利事佢啲仔女,即係講錢。
其實我搵幾錢又關佢哋乜事?我搵得少唔夠洗,佢哋又唔比啲我,我搵得多,你哋又想搵著數……
今年肺炎仲見?一陣見見下封區真係困獸鬥

引用:
原帖由 沙莉 於 2021-2-4 11:41 AM 發表

今年大條道理唔拜年! 除非你死都要搞不合作運動 同政府唱反 啦⋯⋯

引用:

問返佢轉頭

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-2-4 01:34 PM 發表

今年大條道理唔拜年! 除非你死都要搞不合作運動 同政府唱反 啦⋯⋯
親戚點都會上嚟……

引用:
原帖由 emmamami 於 2021-2-4 03:54 PM 發表

問返佢轉頭
一個二個都係師奶,咪又係收老公錢

所以點解有人會避年,可惜呢兩年都焗住係香港

引用:
原帖由 沙莉 於 2021-2-4 04:53 PM 發表

一個二個都係師奶,咪又係收老公錢
睇錯個個都係二奶

引用:

呃佢冇工返囉跟住冇得問啦~

引用:
原帖由 brickpig 於 2021-2-4 12:34 PM 發表

今年肺炎仲見?一陣見見下封區真係困獸鬥
係喎今年有疫情,用呢個最好藉口。

引用:
原帖由 emmamami 於 2021-2-4 03:54 PM 發表

問返佢轉頭
嗰啲太太根本都唔使做嘢

引用:
原帖由 沙莉 於 2021-2-4 11:41 發表

今年仲使PLAN? 全部話唔去咪得囉
有人問佢幾錢人工, 你就話幾百萬就得架啦
正如未結婚, D長輩問我, 我會事但話仔都生埋啦, 仲結咩婚
一年咁問二年咁問, 之後唔會再問

引用:
原帖由 faok 於 2021-2-4 05:35 PM 發表

係喎今年有疫情,用呢個最好藉口。
上面已經講咗,佢哋會自己上門

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2021-2-4 05:45 PM 發表

今年仲使PLAN? 全部話唔去咪得囉
有人問佢幾錢人工, 你就話幾百萬就得架啦
正如未結婚, D長輩問我, 我會事但話仔都生埋啦, 仲結咩婚
一年咁問二年咁問, 之後唔會再問
上面講咗,佢哋會自己上嚟

引用:
原帖由 打工黃帝 於 2021-2-4 05:02 PM 發表

所以點解有人會避年,可惜呢兩年都焗住係香港
上幾年我都係……但係今年唔得

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]