• 瀏覽: 19,028
  • 回覆: 136
  • 追帖: 2
結婚幾年,都生咗三個女,最細嗰個今年讀小學,奶奶仲想我追多個仔……
我奶奶份人好傳統,就算我老公唔係九代單傳,佢上面仲有個阿哥,更唔好提仲有啲堂兄弟,但係我奶奶覺得一個家庭冇返個仔唔叫完整,係咁叫我追多個仔,我老公又心軟,又話生多個仔比奶奶,等佢老人家了個心願……
問題係我老公搵錢又唔多,養三個已經有少少吃力,呢兩年啲女最始大家唔洗咁比心機,我自有返少少時間出去做PARTTIME幫補下,如果再生多個,一來我冇工開,二來老公份糧根本養唔起四個……
呢段時間老公晚晚都同我多生多個生多個咁,真係好煩……

你老公想吉你,唔係真係想生多個。
奶奶想抱男孫只係藉口嚟

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-2-3 04:09 PM 發表

結婚幾年,都生咗三個女,最細嗰個今年讀小學,奶奶仲想我追多個仔……
我奶奶份人好傳統,就算我老公唔係九代單傳,佢上面仲有個阿哥,更唔好提仲有啲堂兄弟,但係我奶奶覺得一個家庭冇返個仔唔叫完整,係咁叫我追多個仔,我老公又心軟,又話生多個仔比奶奶,等佢老人家了個心願……
問題係我老公搵錢又唔多,養三個已經有少少吃力,呢兩年啲女最始大家唔洗咁比心機,我自有返少少時間出去做PARTTIME幫補下,如果再 ...
問下你奶奶,佢係唔係比錢幫手養

[五] 嚴禁使用過大或不雅成份的簽名或頭像圖片
內容必須合乎上述四項規則之標準,頭像圖片圖檔 File Size 不可大於 250KB , 而簽名圖片圖檔 File Size 的總和不可大於 512KB ,圖片加文字同樣以此標準計算,
違者會交由管理員或超級版主刪除個人簽名檔,警告無效或張貼不雅成份的圖片或文字,會即時禁訪不作通知。
如果再生都係女咁點算

實生仔嘅咩

引用:
原帖由 寒冬晚上的月亮 於 2021-2-3 05:08 PM 發表

實生仔嘅咩
我諗奶奶又會話再追

引用:
原帖由 Mimichon 於 2021-2-3 04:26 PM 發表

如果再生都係女咁點算
應該會追到有為止

係千億新婦就梗係要生,如果唔係就⋯

回覆 引用 TOP

叫你家婆自己生多個囉!

你同奶奶講佢個仔冇本事搵錢, 生瘡就得.

回覆 引用 TOP

你同99 佢幫手養就生🤭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-2-3 04:09 PM 發表

問題係我老公搵錢又唔多,養三個已經有少少吃力,呢兩年啲女最始大家唔洗咁比心機,我自有返少少時間出去做PARTTIME幫補下,如果再 ...
三個小朋友供書教學已經好辛苦你好叻

引用:
原帖由 Blodwen 於 2021-2-3 05:29 PM 發表

應該會追到有為止
咁樣追真係好辛苦啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atang 於 2021-2-3 10:38 PM 發表

叫你家婆自己生多個囉!
咁講就嗌交都得啦

回覆 引用 TOP

乜呢個年代真係仲有d咁既case?
你話奶奶係郭老太,老爺係4叔我就覺得合理少少,經濟條件有限仲夾硬生是累已累人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]