• 瀏覽: 1,923
  • 回覆: 13
已經轉咗防風奶樽,掃風都掃得密咗,但阿B都仲係嘔奶,其實關唔關奶粉事?定係有其他原因?

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
試下少食多餐會唔會好d?BB胃淺,一次過食太多係易嘔架

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-2-3 11:56 AM 發表

已經轉咗防風奶樽,掃風都掃得密咗,但阿B都仲係嘔奶,其實關唔關奶粉事?定係有其他原因?
掃風
方法,
時間,
睡姿,
吐氣之後幾耐睡.....

引用:
原帖由 yat69 於 2021-2-3 06:31 PM 發表

掃風
方法,
時間,
睡姿,
吐氣之後幾耐睡.....
唔知係咪我掃風手勢唔好定點...
但已經掃到佢有ur氣,同埋掃完都唔係即刻俾佢瞓低,會繼續抱住佢

引用:
原帖由 chilong2233 於 2021-2-3 05:57 PM 發表

試下少食多餐會唔會好d?BB胃淺,一次過食太多係易嘔架
我試試先,睇下分幾餐餵同掃風會唔會好d...

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-2-4 12:03 PM 發表

唔知係咪我掃風手勢唔好定點...
但已經掃到佢有ur氣,同埋掃完都唔係即刻俾佢瞓低,會繼續抱住佢
埽風,唔一定係拍背脊,或者埽背脊,
Er 完氣,  抱 - 唔一定佢伏喺你心口,
咁樣可能頂住佢落格潻

其實都有機會係隻奶粉同你阿B唔夾
我B仔由出世開始食Aptxmil白金,可能因為隻奶粉有益生菌,幫到佢消化,so far佢都冇乜點嘔過奶

可以試下餵之前幫BB按摩下個肚仔先,清咗d風再餵奶

引用:
原帖由 MandekBB 於 2021-2-5 01:05 PM 發表

我B仔由出世開始食Aptxmil白金,可能因為隻奶粉有益生菌,幫到佢消化,so far佢都冇乜點嘔過奶
我BB最近都轉咗食呢隻,腸胃好似真係好過之前,便便去得好好

引用:
原帖由 MandekBB 於 2021-2-5 01:05 PM 發表

咁我再睇睇先,如果keep住都仲係咁再考慮轉奶粉...

引用:
原帖由 沒有世界的盡頭 於 2021-2-3 11:56 AM 發表

Bb幾大?

可以檢測下系否奶粉過敏