• 瀏覽: 20,690
  • 回覆: 64
  • 追帖: 2
我老豆今年都六十幾,幾年前退咗休,所以佢日日都好得閒。

佢本身都唔係啲一大洗既人,平時最多買下馬咁,一個月洗最多洗幾百至一千,咁我哋都由佢,反正又唔係多錢。

但近呢個星期佢無啦啦買埋啲唔等使既野,例如啲不知名電熱墊,仲有成set既底衫褲,日日著上身,仲著住訓覺

我: 你買呢啲返嚟做咩?
老豆: 你識咩呀,呢啲著住可以增強抵抗力,人都病少啲。
我: 咁塊墊呢?
老豆: 呢塊墊勁呀,日本野嚟!用咗佢唔會病,我覺得我呢幾日人都精神咗!
我: 下,你買咗幾錢呀?
老豆: Errr,呢啲都係咁上下價錢啦
我: 姐係幾錢?
老豆: 你理得我咁多姐,又唔係用你既錢!

佢發哂脾4咁就走咗,但死都唔講幾錢。我上淘寶check過要成皮,跟本唔係咩日本野,仲要買埋啲衫褲,加加埋埋都使唔少錢。佢平時買野都唔會咁,我覺得可能係有女人呃佢錢。老母跟本管唔到佢,佢做咩都唔會理。如果唔係有人呃佢買,佢點會買呢啲野返屋企,依家好驚佢愈買愈多,俾人呃棺材本,點算好呀?

智者能判斷真假
年輕人應試用再作定斷

收埋佢身份證同銀行咭,迫佢載gps手錶,必要時禁錮佢囉。
錢係你老豆搵,要呃都係佢啲錢俾人呃,唔放心佢第時冇錢淨俾你,落少少本,搵個私家偵探跟蹤佢,揭穿呃佢錢既人。

D錢係佢既. 佢鍾意點駛未點駛囉. 無話呃唔呃架. 你老豆Happy既, 氹得佢開開心心, 咩都值返啦. 

回覆 引用 TOP

我都未試過係淘寶買過萬嘅野⋯  不過我好多同事周身病痛呢,對呢啲保健產品都好揼本㗎!所以我諗你老竇應該係為健康着想,寧願買呢啲產品,都好過嚟交醫藥費。

成日話屋邨好多呢啲傳銷鋪呃老人家排隊,你都留意多兩眼好。

得閒chok下佢,講係咪真係咁好用,再同佢講你又想買黎試下,咪知件野點黎
不過呢D野真係要留個心眼,氹老人家開心又唔洗咁氹既

幫緊你!幫緊你!
係我就會叫老豆介紹條女俾我識,質素 OK 便溝埋佢,咬老軟,咁就肥水不流別人田,家和萬事興啦。

以上資料僅供參考。内容供應者不會就任何資料不準、錯漏、延遲或阻礙所引致之損失承擔任何形式的責任。

回覆 引用 TOP

樓主應該24個月內會多個弟弟或妹妹了.
好事. 恭喜.

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-2-1 05:18 PM 發表

樓主應該24個月內會多個弟弟或妹妹了.
好事. 恭喜.
好多人都臨老入花叢,好多跳舞群組都係到咗50零歲,先學人玩外遇、離婚。因為啲仔女都大,然後發現自己原來未玩夠。

你老豆心甘情願比錢人,你越stop佢,佢可能比仲多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Jasminy 於 2021-2-1 12:51 PM 發表

我老豆今年都六十幾,幾年前退咗休,所以佢日日都好得閒。

佢本身都唔係啲一大洗既人,平時最多買下馬咁,一個月洗最多洗幾百至一千,咁我哋都由佢,反正又唔係多錢。

但近呢個星期佢無啦啦買埋啲唔等使既野,例如啲不知名電熱墊,仲有成set既底衫褲,日日著上身,仲著住訓覺

我: 你買呢啲返嚟做咩?
老豆: 你識咩呀,呢啲著住可以增強抵抗力,人都病少啲。
我: 咁 ...
好多區都有,你自己留意下係咪依類產品。
手法: 通常一開始派下CHEAP雞贈品 (毛巾/廁紙/風扇仔),等D老心家貪下小便宜
又或者免費坐下佢張按摩椅,TUM下佢買月票....最後TUM佢買張按摩椅(幾萬至十幾萬)

https://www.hk01.com/18區新聞/277432/保健公司被指-洗腦-氹長者-大埔區議員-有長者買逾廿萬元產品

你快啲試下用😂

比里安納度仲靚仔可愛嘅比卡蕉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fortyroad 於 2021-2-1 05:52 PM 發表

好多區都有,你自己留意下係咪依類產品。
手法: 通常一開始派下CHEAP雞贈品 (毛巾/廁紙/風扇仔),等D老心家貪下小便宜
又或者免費坐下佢張按摩椅,TUM下佢買月票....最後TUM佢買張按摩椅(幾萬至十幾萬)

https://www.hk01.com/18區新聞/277432/保健公司被指-洗腦-氹長者-大埔區議員-有長者買逾廿萬元產品
就係驚呢啲!

回覆 引用 TOP

氹得佢開開心心, 咩都值返啦. 
同意

回覆 引用 TOP

我有個長輩買咗條幾百蚊既遠紅外線底褲.....

有運珍惜
無運忍忍
提示:支持鍵盤翻頁左 右