• 瀏覽: 3,602
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
細個已經想箍牙,好多年前去睇過,以前係平d,但學生既我都係冇錢😭

終於而家有經濟能力,咁就的起心肝去。第一次去朋友箍過的一間,但照個x ray 又幾百,consult又幾百😞最後個價錢都唔平,放棄了

之後一直揾,除左平,最重要係個牙醫既經驗。俾我揾到啦🤣而家呢個牙醫係專家,仲拎到獎座,我係箍透明個種。佢診所係免費咨詢,有得照口腔掃描器,睇下初步點箍,價錢都好合理,咁我睇就決定箍佢啦~haha

之後牙醫幫我製作方案。第一次佢要磨我9條牙罅,我覺得太多,始終磨牙有d驚。但佢好好人,肯幫我整第二個方案,減少到4條就可以🤣🤣🤣太好了!

決定好大概等一個月就可以上第一副箍,今日上左去拎,護士教我點戴同清潔,今晚就戴,真係有d緊張

大家有冇分享下平時注意d咩🤗,希望快d習慣

熱賣及精選
牙好身體才能健康!

引用:
原帖由 yuliapl 於 2021-1-31 09:55 PM 發表

細個已經想箍牙,好多年前去睇過,以前係平d,但學生既我都係冇錢😭

終於而家有經濟能力,咁就的起心肝去。第一次去朋友箍過的一間,但照個x ray 又幾百,consult又幾百😞最後個價錢都唔平,放棄了

之後一直揾,除左平,最重要係個牙醫既經驗。俾我揾到啦🤣而家呢個牙醫係專家,仲拎到獎座,我係箍透明個種。佢診所係免費咨詢,有得照口腔掃描器,睇下初步點箍,價錢都好合理,咁我睇就決定箍佢啦~haha
...
可以分享邊間牙醫?

已經整牙兩年半了,真的很漫長

I have always wanted to go too, afraid

本人热爱旅游,打篮球,乒乓球,各类运动,更爱祖国嘅繁荣昌盛。有感兴趣嘅可以加好友。
引用:
原帖由 地獄粉紅的廁紙 於 2021-2-1 23:39 發表

可以分享邊間牙醫?
好呀
pm你

引用:
原帖由 冬寒笨拙的考試 於 2021-2-2 09:56 發表

已經整牙兩年半了,真的很漫長
哇,你都cool好耐
Cool完了?

引用:
原帖由 仲夏大大膠袋 於 2021-2-2 09:58 發表

I have always wanted to go too, afraid
都唔驚既,透明呢種應該比傳統好
我戴左兩日,有d酸軟但唔痛,話晒d牙都移動緊
有排靚靚既牙係值得架🤣✌🏻

而家戴口罩,箍牙好時機

輸到冇晒自信
磨牙真係不了

但樓主用得透明cool,姐係本身啲牙都唔係太差姐

我本身睇上去係幾齊架,不過可以再改善大牙咬合問題
磨牙我都唔想🤣🤣🤣但要cool多數都要磨,一係mok牙

引用:
原帖由 yuliapl 於 2021-2-2 10:32 AM 發表

好呀
pm你
ThAnk you

我都想箍牙,唔知效果點

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]