• 瀏覽: 15,303
  • 回覆: 82
  • 追帖: 3
冇生小朋友感情都咁好,又冇離婚

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2021-1-31 03:33 PM 發表

冇生小朋友感情都咁好,又冇離婚
有小朋友的夫妻一樣離婚,關咩事!

你意下 冇小朋友 會多D拗撬?

引用:
原帖由 Purosangue 於 2021-1-31 03:53 PM 發表

你睇人好,人䏲你好,好唔好只有自己知。
X2

傻嘅,有啲人有小朋友後成日為錢嘈,最後咪又係離婚。
有啲男人好爛玩,女人想用小朋友綁住個男人個心,最後綁唔住咪又係離婚。
凡事兩面睇,所有事情都有好有壞,沒有絕對答案。

有小朋友就離婚

婚姻恩唔恩愛,同有無生小朋友系無關係,反而同有無錢,有無樓關係大D。

靠口技......

引用:
原帖由 仲夏Cute貓奴 於 2021-1-31 05:00 PM 發表

傻嘅,有啲人有小朋友後成日為錢嘈,最後咪又係離婚。
有啲男人好爛玩,女人想用小朋友綁住個男人個心,最後綁唔住咪又係離婚。
凡事兩面睇,所有事情都有好有壞,沒有絕對答案。
但有些男人都好專一,睇下咩脾氣性格

引用:
原帖由 Schnausasa 於 2021-1-31 05:09 PM 發表

婚姻恩唔恩愛,同有無生小朋友系無關係,反而同有無錢,有無樓關係大D。
有冇樓有冇錢都係物質上既野,比較安穩些,

引用:
原帖由 tricortricor 於 2021-1-31 05:07 PM 發表

有小朋友就離婚
點解呢

引用:
原帖由 連續笨拙的羊羊 於 2021-1-31 05:21 PM 發表

點解呢
其實若果要同對方維持感情,要靠個小朋友,咁個細既會好慘。
好簡單,男女雙方有問題要離婚,冇小朋友既唔洗煩,簽紙離婚搞掂。但有小朋友呢,佢會變成呢對男女既犧牲品,若果為左個小朋友而晤離婚,但日日係度嘈,對任何一方都好難受,個小朋友在咁既環境成長,會開心嗎?
好多人有左先結婚,到N年後咪又離婚……

research 係生完大部分關係差咗

有小朋友亦唔代表維持到感情

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]