• 瀏覽: 37,412
  • 回覆: 197
  • 追帖: 2
+2

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 12:03 PM 發表
男仔又不是低收入,第一次約妳食,是去茶餐廳,只吃(西多+奶茶),連鐵板燒都無,妳點睇?代表甚麼?不重視妳?

妳期望男仔第一次約妳是去甚麼地方食?無話一定要去酒店食貴貴,一般食開嗰啲都可接受。(好似千兩,Ana Gura,Amaroni's,Stormies,Tosca,安南,Grethound Cafe)都OK吖。
你都識說第一次約會
雙方應該著重心靈上交流

其實你去邊道食重要嗎?
重視不是睇食咩,而更是對你的態度

引用:
原帖由 leoandmay 於 2021-1-30 12:07 PM 發表

你都識說第一次約會
雙方應該著重心靈上交流

其實你去邊道食重要嗎?
重視不是睇食咩,而更是對你的態度
如果咁嘅話,篤串魚旦企喺條街食都得啦。

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 12:09 PM 發表

如果咁嘅話,篤串魚旦企喺條街食都得啦。
可以咁說,當然我唔可以一概而論

如果你咁著意第一次食咩就是重視
即係第一次同你食愈名貴就愈重視你?
你依D最容易中伏愛情玩家心態

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 12:03 PM 發表
男仔又不是低收入,第一次約妳食,是去茶餐廳,只吃(西多+奶茶),連鐵板燒都無,妳點睇?代表甚麼?不重視妳?

妳期望男仔第一次約妳是去甚麼地方食?無話一定要去酒店食貴貴,一般食開嗰啲都可接受。(好似千兩,Ana Gura,Amaroni's,Stormies,Tosca,安南,Grethound Cafe)都OK吖。
如果重視你, 就高級餐廳+12支玫瑰 啦, 普通朋友仔關係 唔食茶記 食乜? 更怕你誤會 少個朋友。

引用:
原帖由 leoandmay 於 2021-1-30 12:16 PM 發表

可以咁說,當然我唔可以一概而論

如果你咁著意第一次食咩就是重視
即係第一次同你食愈名貴就愈重視你?
你依D最容易中伏愛情玩家心態
又無話一定要好貴,我列出來嗰啲餐廳都是百幾蚊起,第一次約會,無話之後日日都要咁。
咁都無理由去茶記只叫西多+奶茶,會唔會好寒酸呢?就算請普通朋友都唔會咁無體面啦。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-30 12:17 PM 發表

如果重視你, 就高級餐廳+12支玫瑰 啦, 普通朋友仔關係 唔食茶記 食乜? 更怕你誤會 少個朋友。
咁即係佢純粹當我普通朋友攝時間?

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 12:22 PM 發表

又無話一定要好貴,我列出來嗰啲餐廳都是百幾蚊起,第一次約會,無話之後日日都要咁。
咁都無理由去茶記只叫西多+奶茶,會唔會好寒酸呢?就算請普通朋友都唔會咁無體面啦。
既然你話唔洗日日都要咁
點解唔可以倒番轉頭.....
今日食茶餐.......下次再食其他野

第一次見面可能純粹朋友式見面
食茶餐係寒酸?
今時今日香港咩經濟環境大家心照
你認為寒酸,點解你不可以認為一個生活體驗

或者你認為依個生活體驗好似太早
每個人對感情有不同的進展步伐提早面對現實總好俾假希望大家

引用:
原帖由 leoandmay 於 2021-1-30 12:33 PM 發表

既然你話唔洗日日都要咁
點解唔可以倒番轉頭.....
今日食茶餐.......下次再食其他野

第一次見面可能純粹朋友式見面
食茶餐係寒酸?
今時今日香港咩經濟環境大家心照
你認為寒酸,點解你不可以認為一個生活體驗

或者你認為依個生活體驗好似太早
每個人對感情有不同的進展步伐提早面對現實總好俾假希望大家
話雖如此,可以正面客觀看每件事,但朋友們問我這男仔約妳出街去那兒食,我咪話茶餐西多奶茶,她們基本上一致都給他負評。

我哥哥還讀大學時候無乜錢,第一次約心儀女仔都食J.s.foodies漢堡,之後拍拖就食麥當勞漢堡。聽番哥哥女朋友講知哥哥無乜錢第一次都咁捨得食百幾二幾一份餐,覺得感動,之後也主動叫哥哥食平啲也可以。

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 12:46 PM 發表

話雖如此,可以正面客觀看每件事,但朋友們問我這男仔約妳出街去那兒食,我咪話茶餐西多奶茶,她們基本上一致都給他負評。

我哥哥還讀大學時候無乜錢,第一次約心儀女仔都食J.s.foodies漢堡,之後拍拖就食麥當勞漢堡。聽番哥哥女朋友講知哥哥無乜錢第一次都咁捨得食百幾二幾一份餐,覺得感動,之後也主動叫哥哥食平啲也可以。
依個問題是雞蛋與雞的次序問題

如果你是認真拖拖不是想玩玩下
一次食飯根本不是代表咩.........一次食飯就負評
根本你都是一個對感情都是玩玩下既人

其次你對佢有幾了解?
你知不知道之前的際遇?
你第一次見面食好野係重視的表現
你又知不知道有女仔第一次見面可能想食D原因不是睇佢有幾重視
可能是想玩人或呃餐免費餐.....

你不要只係企在自己立埸去睇整件事
依個世界咩人都有

我不是評論佢是否好的男人
只是一次食飯的感覺不代表咩

我比較在意d食物好唔好味 

引用:
原帖由 leoandmay 於 2021-1-30 12:52 PM 發表

依個問題是雞蛋與雞的次序問題

如果你是認真拖拖不是想玩玩下
一次食飯根本不是代表咩.........一次食飯就負評
根本你都是一個對感情都是玩玩下既人

其次你對佢有幾了解?
你知不知道之前的際遇?
你第一次見面食好野係重視的表現
你又知不知道有女仔第一次見面可能想食D原因不是睇佢有幾重視
可能是想玩人或呃餐免費餐.....

你不要只係企在自己立埸去睇整件事
依個 ...
咁真喺乜人都有,或者防人之心不可無。

其實我同他都是朋友介紹,我只知他做會計,拍過兩次拖,無不良嗜好,聽人講他以往對女友好好,好大方,又請去日本,韓國旅行,不是斤斤計較的人。

朋友好人,見我A0,又見他單身了兩年,才介紹我們互相認識。

這個介紹人都覺得奇怪佢如此對待第一次約會。佢話他平時約朋友都不會咁。

或者是我個人問題,不是他喜歡那類女仔,他才咁處理。

引用:
原帖由 莓籽 於 2021-1-30 01:10 PM 發表
我比較在意d食物好唔好味 
西多奶茶你認為可以有幾特別

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 01:10 PM 發表

咁真喺乜人都有,或者防人之心不可無。

其實我同他都是朋友介紹,我只知他做會計,拍過兩次拖,無不良嗜好,聽人講他以往對女友好好,好大方,又請去日本,韓國旅行,不是斤斤計較的人。

朋友好人,見我A0,又見他單身了兩年,才介紹我們互相認識。

這個介紹人都覺得奇怪佢如此對待第一次約會。佢話他平時約朋友都不會咁。

或者是我個人問題,不是他喜歡那類女仔,他才咁處理。
既然你地朋友介紹
你對佢從朋友有一定程度認識同了解
點解不俾更多時間大家?

你係不係佢喜歡既女仔類型,我就不得而知
我只能說每個人隨著時間同際遇都會有變化,你無需要一次食飯就去評論。

你同佢年齡都應該不細,想法自然趨向現實。

引用:
原帖由 阿清 於 2021-1-30 01:13 PM 發表

西多奶茶你認為可以有幾特別
唔特別都可以好味架嘛, 主要係睇個人口味
佢約你個時冇講明去邊間餐廳?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]