• 瀏覽: 1,960
  • 回覆: 15
成日聽d 人,話好用既mask我都有去試,但發現好多時候根本係廣告吹出黎,唔系精華少, 就系面膜紙好易爛…效果又唔系特別好
好晒錢呀~

引用:
原帖由 bububb883 於 2021-1-29 06:35 PM 發表
成日聽d 人,話好用既mask我都有去試,但發現好多時候根本係廣告吹出黎,唔系精華少, 就系面膜紙好易爛…效果又唔系特別好
好晒錢呀~
你用過邊隻覺得係吹?!

唔係大brand就一定好架,我買mask/護膚品會先睇咩成份對皮膚好

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-1-29 07:29 PM 發表

你用過邊隻覺得係吹?!
用過唔同skin care覺得好多其實都誇大左....
真係用落會發現好既成份根本唔需要搽好多野.簡簡單單皮膚已經好吸收

引用:
原帖由 clare311 於 2021-2-1 06:01 PM 發表

真係用落會發現好既成份根本唔需要搽好多野.簡簡單單皮膚已經好吸收
好同意,吸收力好唔好,效果明唔明顯 呢D都要睇嫁!!
我私心鐘意白松露(美白保濕修復都好好),揀岩左我無轉過mask啦,唔洗搽好多層

好同意樓上講既野,以前我都係無論mask 定skincare,只要係大brand 就買,起左粒粒就搽好多soothing同essence想醫番好,結果太heavy仲衰

引用:
原帖由 milktmn 於 2021-1-29 07:29 PM 發表

你用過邊隻覺得係吹?!
台灣個d,我上次買完paper mask再買生物面膜試...仲要敏感

引用:
原帖由 clare311 於 2021-2-1 06:01 PM 發表

而家唔夠膽用好多野啦,搽3-4樣就算

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-2-2 07:37 PM 發表

好同意,吸收力好唔好,效果明唔明顯 呢D都要睇嫁!!
我私心鐘意白松露(美白保濕修復都好好),揀岩左我無轉過mask啦,唔洗搽好多層
你講既白松露成份有邊隻brand有?咪好貴?
我一開始都係抱住試下既心態去買嫁咋

引用:
原帖由 bububb883 於 2021-2-4 05:15 PM 發表

你講既白松露成份有邊隻brand有?咪好貴?
我一開始都係抱住試下既心態去買嫁咋
唔太貴呀,而家用係xove skincare既budget仲平過我以前定期做facial,但效果又差唔多~xove入門skincare推介試下呢個面膜,少少咁試下都得ma~係即刻見到白淨晒,粒粒個D好快舒緩呀~同埋超多精華,搽埋頸都得

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-2-5 04:34 PM 發表

唔太貴呀,而家用係xove skincare既budget仲平過我以前定期做facial,但效果又差唔多~xove入門skincare推介試下呢個面膜,少少咁試下都得ma~係即刻見到白淨晒,粒粒個D好快舒緩呀~同埋超多精華,搽埋頸都得
Thanks you~我search左Xove skincare係咪呢個網? https://shop.xoveskincare.com/

岩呀,我最近發現左個新brand叫evolcare,雖然唔係咩大牌子,但見佢係K11同太古城都有鋪都應該OK
可能佢隻mask岩你,我個次拎左sample試
塊mask係啫喱狀,敷半個鐘都唔會乾,仲要敷完即刻退哂紅
你google下睇下岩唔岩你? 隻mask 叫"BIO Repair" 睡蓮修復滋潤面膜

引用:
原帖由 bububb883 於 2021-2-8 04:19 PM 發表

Thanks you~我search左Xove skincare係咪呢個網? https://shop.xoveskincare.com/
yesyes,呢個Xove我都係見黎姿都有用緊既skincare先放心用,而且Xove都係瑞士出既skincare~可信既

引用:
原帖由 dinglingw 於 2021-2-17 01:31 PM 發表

yesyes,呢個Xove我都係見黎姿都有用緊既skincare先放心用,而且Xove都係瑞士出既skincare~可信既
但睇成份都有酒精同香料…真的適合敏感肌嗎?

我用平mask (JM Solution)都好多精華

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]