• 瀏覽: 880
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
人係自簡,唔好怨。

熱賣及精選
他出自的家庭教不好他,妳想改變他應該沒可能了,生活只會一直如此下去。

其實見好多人係咁,始終大家不是同一家庭成長,生活態度不同,理念不同,思維不同,習慣不同,因為要拍拖結婚把這兩個人連在一起,必定有很多磨擦,那還有咁多幻想憧憬可言。
唯有大家包容忍讓,不言條路更難行。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月台上的貓咪 於 2021-1-29 02:40 AM 發表

我有時覺得究竟當初點解要嫁比佢?佢唔係
算得上對我好好。例如我有啲小習慣到今時今日佢都唔記得,叫佢做野永遠同你拖得就拖,一個星期總有兩、三日同朋友吹獨留我在家,返到屋企淨係打機睇電視,然後就話眼瞓要瞓,同佢傾下計就話點解你要臨瞓前先黎講野?我好眼瞓好累丫!

家用是0,我有做野但無比家用,拍拖到結婚除左慶祝生日、周年紀念以外從來唔會送野比我,我問都要求佢先會買同送。
我所有既事情除左自己去講,否則 ...
佢當初點解出軌?不過既然佢悔過你又已經原諒咗佢,佢又好錫小朋友,咁都唔算好差

引用:
原帖由 月台上的貓咪 於 2021-1-29 02:40 AM 發表

我有時覺得究竟當初點解要嫁比佢?佢唔係
算得上對我好好。例如我有啲小習慣到今時今日佢都唔記得,叫佢做野永遠同你拖得就拖,一個星期總有兩、三日同朋友吹獨留我在家,返到屋企淨係打機睇電視,然後就話眼瞓要瞓,同佢傾下計就話點解你要臨瞓前先黎講野?我好眼瞓好累丫!

家用是0,我有做野但無比家用,拍拖到結婚除左慶祝生日、周年紀念以外從來唔會送野比我,我問都要求佢先會買同送。
我所有既事情除左自己去講,否則 ...
點解做唔到?
家用係零,小朋友開支,水電煤住宿等邊個負責?
如果,佢除咗出人,咩都你一個人,咁點解離唔到?佢俾唔到你要嘅嘢你喎……

生有時
死有時
相聚有時
別離有時
安好
勿念

回覆 引用 TOP

啱聽👍

回覆 引用 TOP

引用:

人係自簡,唔好怨。
100% agree!
努力! 加油!

回覆 引用 TOP

引用:

人係自簡,唔好怨。
如果揀錯咗,唔怨呻下都得架會舒服啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dunnohowtodo 於 2021-1-29 01:32 PM 發表

佢當初點解出軌?不過既然佢悔過你又已經原諒咗佢,佢又好錫小朋友,咁都唔算好差
原來樓主del咗篇野,咁多問題真係真係好難搞。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]