• 瀏覽: 949
  • 回覆: 12
中學時期有同學,識得耐但其實交唔到心,
每次出來食飯都顯得格格不入,
個個你一句我一句,完全冇機會俾我表達,
我講完之後又冇人聽或應又轉返落佢地到。

雖然有whatsapp group 但基本上大家都唔會再講野,
而且出來傾計都流於表面,其實暗地裡都感覺到大家比較。

到出來做野反而識到2、3個好朋友,
大家真係交到心傾到計,感覺同中學個種泛泛之交差好遠。
成日聽人講中學個d 先係好朋友,
但我反而中學冇咩好朋友,有冇人都係咁呢?

熱賣及精選
有WhatsApp都冇約到出嚟?

引用:
原帖由 21clever 於 2021-1-28 09:12 PM 發表

有WhatsApp都冇約到出嚟?
以前就一年一次,宜家直頭冇人講野,於是一年都冇再約。

引用:
原帖由 簡簡單單已美好 於 2021-1-28 09:16 PM 發表

以前就一年一次,宜家直頭冇人講野,於是一年都冇再約。
你想約佢哋,喺群組再講返嘢有人回應你㗎啦。

引用:
原帖由 21clever 於 2021-1-28 09:18 PM 發表

你想約佢哋,喺群組再講返嘢有人回應你㗎啦。
宜家唔想再約……
因為出到去都俾佢地無視感覺多,不太好受。

引用:
原帖由 簡簡單單已美好 於 2021-1-29 12:17 AM 發表

宜家唔想再約……
因為出到去都俾佢地無視感覺多,不太好受。
如果咁樣就唔約啦

引用:
原帖由 21clever 於 2021-1-29 12:21 AM 發表

如果咁樣就唔約啦
已經無再約,宜家係群都唔再講咩,
想想下遲下疫情穩定打算出去擴闊下圈子識下朋友。

引用:
原帖由 簡簡單單已美好 於 2021-2-1 11:30 AM 發表

如果你係囡囡想約炮可以除時pm我

如果在公司識既,只係同事,唔可當係朋友。

引用:
原帖由 簡簡單單已美好 於 2021-2-1 11:30 AM 發表

咁咪唔約囉~

做嘢識你都當朋友?

引用:
原帖由 簡簡單單已美好 於 2021-1-28 08:08 PM 發表

中學時期有同學,識得耐但其實交唔到心,
每次出來食飯都顯得格格不入,
個個你一句我一句,完全冇機會俾我表達,
我講完之後又冇人聽或應又轉返落佢地到。

雖然有whatsapp group 但基本上大家都唔會再講野,
而且出來傾計都流於表面,其實暗地裡都感覺到大家比較。

到出來做野反而識到2、3個好朋友,
大家真係交到心傾到計,感覺同中學個種泛泛之交差好遠。
成日聽 ...
我唸我真係掉番轉,出嚟做嘢點都唔會好fd,反而中學果啲幾個女仔都keep好耐好耐,而且大家都認定了大家係永遠朋友。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]