• 瀏覽: 8,519
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
用過好多產品都畫唔靚條眉。
我因為眉短,想條眉長少少,要靠眉筆畫上皮膚到。
但右邊條眉總係畫到好污租,一個個黑印咁!
有冇方法畫靚眉! 唔該

熱賣及精選
可以多看看美妝視頻 多多練習

引用:
原帖由 萬家橙色的理想 於 2021-1-29 09:08 AM 發表

可以多看看美妝視頻 多多練習
有睇,不過視頻多數冇講我個case !

用眉筆個刷刷順左條眉毛先

看抖音視頻教程

紋眉解決你的煩惱

引用:
原帖由 冬季的車手 於 2021-2-1 10:07 AM 發表

紋眉解決你的煩惱
但係紋眉,紋完唔鍾意冇得改喎

你修眉係自己修? 如果係自己修,可以試下搵人修好條眉先,咁樣會易畫好多

我自己之前係自己修眉,畫咗好耐眉都畫唔靚,於是把心一橫去搵人修,個修眉姐姐幫我修眉不突止,仲教我畫。同埋跟返佢修出嚟嘅形狀畫,真係易畫好多

不過我自己原生啲眉毛比較多同雜亂,所以只要修返好,填返色,唔使點畫都ok,可能冇你個case咁複雜

引用:
原帖由 TKmeowmeow 於 2021-2-3 02:04 PM 發表

你修眉係自己修? 如果係自己修,可以試下搵人修好條眉先,咁樣會易畫好多

我自己之前係自己修眉,畫咗好耐眉都畫唔靚,於是把心一橫去搵人修,個修眉姐姐幫我修眉不突止,仲教我畫。同埋跟返佢修出嚟嘅形狀畫,真係易畫好多

不過我自己原生啲眉毛比較多同雜亂,所以只要修返好,填返色,唔使點畫都ok,可能冇你個case咁複雜
自已條眉好短,
感覺好似冇咩眉毛俾人修 !
一般修眉價錢包唔包畫眉 ?

引用:
原帖由 TKmeowmeow 於 2021-2-3 02:04 PM 發表

我case係左邊用眉筆上色,但右邊唔上色,真係唔知點解 ?

引用:
原帖由 muraman 於 2021-2-4 01:46 PM 發表

自已條眉好短,
感覺好似冇咩眉毛俾人修 !
一般修眉價錢包唔包畫眉 ?
修眉係修返好個形姐 就算係短,如果啲眉毛雜亂都係要修
以我所知係包埋畫眉嘅

引用:
原帖由 muraman 於 2021-2-4 05:59 PM 發表

我case係左邊用眉筆上色,但右邊唔上色,真係唔知點解 ?
眉筆問題?
我自己又冇試過,我一般用完眉筆之後,都會用眉粉印一印條眉,所以都顯色

引用:
原帖由 TKmeowmeow 於 2021-2-5 04:38 PM 發表

眉筆問題?
我自己又冇試過,我一般用完眉筆之後,都會用眉粉印一印條眉,所以都顯色
唔知! 可能係我技術問題。
人地話日本有隻牌子眉筆好出名,我試過完全唔顯色,唔知係咪技術問題。

要多練習

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]