• 瀏覽: 3,014
  • 回覆: 17
想問幾歲適合雪卵?我30歲打算今年雪,會唔會太早定還是已經太老?

回覆 引用 TOP

30差唔多啦,唔早唔遲,但香港都好少聽人雪卵

我前年台灣雪,今年34,醫生話適齡

引用:
原帖由 鬼肉肉 於 2021-1-27 08:28 PM 發表

30差唔多啦,唔早唔遲,但香港都好少聽人雪卵
係啦,都唔知香港邊度有得雪,但因為某D原因真係想做呢件事,始終對未來都有希望,只不過呢刻未遇到…

引用:
原帖由 cc.YY 於 2021-1-29 03:53 PM 發表

我前年台灣雪,今年34,醫生話適齡
台灣邊度雪?34都算適齡?點計?

三十歲前後

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 井底高 於 2021-1-30 03:13 PM 發表

台灣邊度雪?34都算適齡?點計?
我去台中茂盛醫院雪卵,好多香港人去都係做IVF,但我就去做雪卵。個醫生話35前雪最抵,除非你早婚又隨時都ready好小朋友出生,不過我單身。我都睇過佢地唔少資料,佢地雪卵呢方面都好多女明星幫襯,其中有樣野我係幾BUY既就係佢地既卵子冷凍方面既技術,聽醫生講話解凍之後,復甦率可以超過9成,唔怕擺耐咗會壞

引用:
原帖由 井底高 於 2021-1-30 03:12 PM 發表

係啦,都唔知香港邊度有得雪,但因為某D原因真係想做呢件事,始終對未來都有希望,只不過呢刻未遇到…
仁安幫到你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cc.YY 於 2021-2-1 02:28 PM 發表

我去台中茂盛醫院雪卵,好多香港人去都係做IVF,但我就去做雪卵。個醫生話35前雪最抵,除非你早婚又隨時都ready好小朋友出生,不過我單身。我都睇過佢地唔少資料,佢地雪卵呢方面都好多女明星幫襯,其中有樣野我係幾BUY既就係佢地既卵子冷凍方面既技術,聽醫生講話解凍之後,復甦率可以超過9成,唔怕擺耐咗會壞
茂盛唔係做試管好出名?乜有雪卵做?

引用:
原帖由 一見即散 於 2021-2-1 08:10 PM 發表

唔雪卵又點做試管呢?

引用:
原帖由 一見即散 於 2021-2-1 08:10 PM 發表

雪卵都出名,其實好簡單,M黎第2日就過去,先抽血做檢查等等,然後醫生俾我食排卵藥,食2星期,我當時返左香港,然後再返去回診,醫生要睇下係咪取卵時機,到佢話OK,我記得就會打支針,第2日就做取卵,過程都好快

引用:
原帖由 快活人妻Bb 於 2021-2-1 10:19 PM 發表

唔雪卵又點做試管呢?
雪卵還雪卵,ivf 即係試管還ivf,係2個唔同野...... 唔同目的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cc.YY 於 2021-2-2 08:04 PM 發表

雪卵都出名,其實好簡單,M黎第2日就過去,先抽血做檢查等等,然後醫生俾我食排卵藥,食2星期,我當時返左香港,然後再返去回診,醫生要睇下係咪取卵時機,到佢話OK,我記得就會打支針,第2日就做取卵,過程都好快
大致明白,但唔知而家疫情仲有冇方法過去?

武漢肺炎前我去過台灣做IVF
前面階段都係取卵
其實雪卵就好似買保險
樓主你趁30中前做成效一定比你幾年後做好
除咗取到嘅卵會比較多 卵子質素都比較好

其實台灣做係OK
但而家疫情明白唔可以去台灣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 井底高 於 2021-2-2 09:05 PM 發表

大致明白,但唔知而家疫情仲有冇方法過去?
呢層你真係要問下佢地,因為我就前年雪,疫情可能未必可以去,但佢地有個國際事務部可以問下,或者上佢地官網搵下資料

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]