• 瀏覽: 5,246
  • 回覆: 112
  • 追帖: 1
我同我男朋友一齊住嘅.....屋企係我嘅!
話說我媽咪同老豆嗌交,我想安排我媽咪過嚟住一排,但因為地方細.....如果我媽咪嚟,我男朋友要返屋企一排......
我沈晚提出意見,佢就發曬癲話分手.....話我冇諗佢感受......咁但係我呢?
其實佢已經傷左3個月,我都不停服侍佢......早餐、晚餐.....仲要返工放狗......我都冇怨過😔😔😔
我係咪應該同佢分手呢?其實我唔肯定自己愛唔愛佢.......

結合你之前個貼, 感覺你男人似係無本事之餘又唔係好相處果種,
長遠的話係要諗是否真係想同個咁嘅男人過人世,
但一單還一單, 你地同得居就即係當左佢半個老公咁,
呢種伴侶關係下你地係應該一齊直至正式分開或者是旦一方死亡,
唔能夠呼之則來揮之則去, 況且對你媽媽亦唔係無其他可行安排,
例如出去租屋住先之類.

天長地久有時盡 好夢由來最易醒

回覆 引用 TOP

其實雙方情侶有金錢瓜葛就已經有問題.....屋租我交,買餸煮飯屋企大大少少日用品我買,佢只係交個電費話我同佢講錢......叫個foodpanda送錯野食就嘈嘈閉.....佢唔係冇錢.....2個人一齊住係半個老公,咁佢比d家用我買餸煮飯都係好應該架,但$1都冇收過!

引用:
原帖由 冬甩仔仔 於 2021-1-26 12:01 PM 發表

其實雙方情侶有金錢瓜葛就已經有問題.....屋租我交,買餸煮飯屋企大大少少日用品我買,佢只係交個電費話我同佢講錢......叫個foodpanda送錯野食就嘈嘈閉.....佢唔係冇錢.....2個人一齊住係半個老公,咁佢比d家用我買餸煮飯都係好應該架,但$1都冇收過!
所以一單還一單, 牌面睇佢點都唔係一個理想伴侶,
但如果對事唔對人 (以你同伴侶係合理平等關係為前提),
我就覺得你咁安排唔合適咁解.

回覆 引用 TOP

拍左幾耐呀佢覺得係老憑

回覆 引用 TOP

2年喇......佢一個都4萬蚊人工,我先搵得萬零蚊.....佢仲要之前離過婚......講真我一個月交租、比錢阿媽、養佢、養自己、養狗......真係乜都冇
之前搬出嚟我已經洗咗十萬蚊,佢都冇諗過我

引用:
原帖由 冬甩仔仔 於 2021-1-26 12:21 PM 發表

2年喇......佢一個都4萬蚊人工,我先搵得萬零蚊.....佢仲要之前離過婚......講真我一個月交租、比錢阿媽、養佢、養自己、養狗......真係乜都冇
咁佢D錢去哂邊呢? 老實講覺得你一開始同佢一齊已經係錯...

回覆 引用 TOP

所以今次我借我媽為理由......想比我自己靜下諗清楚

佢自己收埋啲錢為自己將來打算......就一味攞我著數.....講真有人煮有人服侍有得住,唔好咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬甩仔仔 於 2021-1-26 12:24 PM 發表

所以今次我借我媽為理由......想比我自己靜下諗清楚
我只係覺得兩件事唔好牽扯埋一齊諗會好D.

回覆 引用 TOP

我明我有我嘅唔啱......但我係諗自己冇辨法同佢過世.....一個男人要個女人返嚟理應疼錫佢,但我只覺得我自己係工人咁......唔舒服入院都係一個朋友陪我,佢就只係一句唔得閒

回覆 引用 TOP

分開下先。
我覺得樓主男友只係得把口,未必真係想分手,佢講分手只係想你會揀佢,而唔係揀你媽!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬甩仔仔 於 2021-1-26 12:21 PM 發表

又一名儍人!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬甩仔仔 於 2021-1-26 10:52 AM 發表

我同我男朋友一齊住嘅.....屋企係我嘅!
話說我媽咪同老豆嗌交,我想安排我媽咪過嚟住一排,但因為地方細.....如果我媽咪嚟,我男朋友要返屋企一排......
我沈晚提出意見,佢就發曬癲話分手.....話我冇諗佢感受......咁但係我呢?
其實佢已經傷左3個月,我都不停服侍佢......早餐、晚餐.....仲要返工放狗......我都冇怨過😔😔😔
我係咪應該同佢分手呢?其實我唔肯定自己愛唔愛佢 ...
其實,找其他人支持你離開佢既背後,係怕做錯決定還是壯膽?

回覆 引用 TOP

怕做錯.....唔想自己後悔

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]