• 瀏覽: 2,805
  • 回覆: 21
(唔好意思,可能有d長,希望巴打絲打可以比少少時間睇)

我哋大家都係女仔,喺同一個地方做嘢,慢慢變成朋友。唯一嘅係我係比較男仔頭。(短頭髮)
(但係我事前為免有誤會,我已經同佢講定唔好因為我係短頭髮而誤會)

(咁我叫佢做A)

一開始我哋好好傾,同埋我個性格都好熱情,我哋都成日返工吹水,收工都會whatsapp。咁因為A隻腳有事,當日A朝早特登同我講好唔好請假,跟住我就話『咁你請假啦』,之後A就喺公司群組同經理講要請假。

咁到第二日,我同A講,我有嘢要比佢,收工喺A屋企樓下等佢。咁A都有話ok,A仲整咗甜品俾我食。
之後因為A要休息一個禮拜,所以我keep住都有問A隻腳點樣,同埋我都問咗A,休息還休息,記得睇我message同埋話俾我知你個情況。A都話冇問題。

到第二日我send message比佢全日都無消息,都夜晚1am左右A覆咗我,A話佢唔記得帶電話,話去咗親戚屋企食飯同打麻雀。咁當時我係有d激氣嘅,因為公司要報體溫,再報返上群組,加上A腳痛,所以我都有少少緊張咗,點解佢仲出街。

咁第二朝,A仍然有同我解釋,話有車接送,唔使行,同埋佢無周圍走,係坐定定。
跟住我就有小小晦氣啦,同A講:『ok wor,我唔係你邊個,我係唔應該理你做咩嘅』
A就答返我:『是但啦你鍾意點諗就點諗』

講完之後,A就連續幾日冇睇我message,兼且電話都唔聽。
我有同佢道歉,解釋,但係佢一個message都無睇。

我叫我其中一個男同事whatsapp佢,估唔到A肯答男同事嘢,但係依然無理我。
男同事話返比我知,A要休息多一個禮拜先可以返工。

×最離奇嘅係,平時報完體溫,A都會post『已報』上公司群組,
但係A呢幾日都無做,唔知係咪唔想比我知道佢online。。。
但係A無block我whatsapp,亦都冇話要比返我送俾佢d禮物。

咁其實即係點?
有無巴打絲打可以幫下我?
我可以點做?

очень приятно познакомиться!!!!!!!
事情濕碎到都唔明白當中有咩可以上心

引用:
原帖由 krasnodar 於 2021-1-24 09:28 PM 發表

我哋大家都係女仔,喺同一個地方做嘢,慢慢變成朋友。唯一嘅係我係比較男仔頭。(短頭髮)
(但係我事前為免有誤會,我已經同佢講定唔好因為我係短頭髮而誤會)

(咁我叫佢做A)

一開始我哋好好傾,同埋我個性格都好熱情,我哋都成日返工吹水,收工都會whatsapp。咁因為A隻腳有事,當日A朝早特登同我講好唔好請假,跟住我就話『咁你請 ...
你自己知唔知佢因咩事嬲你?

引用:
原帖由 subming 於 2021-1-25 01:40 AM 發表

唔明佢因咩事,應該對方好嬲佢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 faok 於 2021-1-25 02:34 AM 發表

你自己知唔知佢因咩事嬲你?
就係唔知道
佢講完「是但啦你鍾意點諗就點諗」之後就冇睬我
已經有4日

очень приятно познакомиться!!!!!!!
引用:
原帖由 subming 於 2021-1-25 01:40 AM 發表

咁點解會冇啦啦唔睬我?

其實你嘅行為都超越左朋友,應該應該係覺得你會唔會誤會咗 可能佢係想同你保持返距離

又到估估下時間,你當A是情侶關係,但A不想

只是同事,你誤會了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 krasnodar 於 2021-1-24 09:28 PM 發表

(咁我叫佢做A)

一開始我哋好好傾,同埋我個性格都好熱情,我哋都成日返工吹水,收工都會whatsapp。咁因為A隻腳有事,當日A朝早特登同我講好唔好請假,跟住我就話『咁你請 ...
等佢返工先同佢傾計 看情況 啦, 佢如果唔理你,你又想繼續好朋友關係,咪求下佢 囉, 肯同你食餐飯就冇事啦!

反正你男仔頭,男仔求女仔 好平常。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 公司大大樓盤 於 2021-1-25 11:28 AM 發表

其實你嘅行為都超越左朋友,應該應該係覺得你會唔會誤會咗 可能佢係想同你保持返距離
我一開始其實已經講過,同埋因為我成日都會同佢講自己嘅感受,所以佢師道我係對朋友好好。而佢亦都親口同我講話冇諗過我會對朋友咁好,識到我好開心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 上啊 於 2021-1-25 12:24 PM 發表

又到估估下時間,你當A是情侶關係,但A不想
其實我當佢係一個好朋友,因為我本來如果我認定咗佢係我嘅朋友,我就會對嗰個人好好。就係因為我短頭髮所以我先至事先同佢表明

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 krasnodar 於 2021-1-25 10:28 AM 發表

就係唔知道
佢講完「是但啦你鍾意點諗就點諗」之後就冇睬我
已經有4日
咁咪好囉,又少佐個朋友,人都輕鬆啲。

回覆 引用 TOP

咁嚴重唯有試下先開帖 不斷更新報告 等以為有用的回覆再決定 最重要通知朋友已開帖 應該有幫助

臨兵鬥者皆陣列在前
          丸attack 🤗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 krasnodar 於 2021-1-25 10:29 AM 發表

咁點解會冇啦啦唔睬我?
獵人遇上獵物,你要死係獵人手?
或者,離開保命,這是最後機會。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]