• 瀏覽: 2,043
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
啱啱四十,遇著個細九年嘅表白 ,唔係自卑係自知唔會有結果所以佢絕了,由細到大總是與完美或好事保持距離我同自己講今次都不能例外

引用:
原帖由 Chengmomolly 於 2021-1-24 01:02 AM 發表

啱啱四十,遇著個細九年嘅表白 ,唔係自卑係自知唔會有結果所以佢絕了,由細到大總是與完美或好事保持距離我同自己講今次都不能例外
對方係男?
未必冇好結果,但要有心理準備。
如接受,兩邊家人可能有意見。
畢竟男31,女40,有很多長遠問題要考慮。
我覺得戀愛沒有分年齡,但對方思想要成熟,有責任感,照顧你,才背得起感情的考驗。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

婚姻戀愛哪兒有哪麼一帆風順的啊

回覆 引用 TOP

心入面藏着小星星,生活先可以亮晶晶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chengmomolly 於 2021-1-24 01:02 AM 發表

Maybe 35-40 men will consider. 31 man don't think they accept 40. 

引用:
原帖由 simplelove168 於 2021-1-25 10:16 PM 發表

Maybe 35-40 men will consider. 31 man don't think they accept 40. 
佢知道我幾年齡所以我已表示大家時間都錯了

引用:
原帖由 Chengmomolly 於 2021-1-25 11:33 PM 發表

佢知道我幾年齡所以我已表示大家時間都錯了
Show him u have a kind heart. Man like to fall for girls with kind heart. 

回覆 引用 TOP

從小到大都沒有講,證明你們還沒有到戀愛的地步

引用:
原帖由 公園捉屋 於 2021-1-26 03:10 PM 發表

從小到大都沒有講,證明你們還沒有到戀愛的地步
我哋係同事嚟嘅 ,我兩年前結唔成婚後就已經要認真諗自己將來想點過,到今日有人欣賞自己只能禮貌講句多謝再沒其他了

引用:
原帖由 Chengmomolly 於 2021-1-26 04:42 PM 發表

我哋係同事嚟嘅 ,我兩年前結唔成婚後就已經要認真諗自己將來想點過,到今日有人欣賞自己只能禮貌講句多謝再沒其他了
年紀不是最大問題,選偶在於對方的成熟度和責任心,他是否認真對待這份感情,想與你走一輩子。

就算超過40,為人不正經也不如一個後生的。

姐兄戀最大問題是女人顯老,如為美魔女不怕人講。

別去輕易否定自己
你擁有你的天地
沒人能夠把你定義
快樂才是真諦

回覆 引用 TOP

心境比年紀更重要
如果男方做事成熟細心
唔好為左數字而無左個機會
唔好介意講得難聽D
樓主都40而又曾經失敗過
有乜野再怕輸呢

回覆 引用 TOP

如果大家真係夾的要珍惜緣分
若佢夠成熟穩重,而作為男人佢接受到呢個年齡差,真係難得啊

回覆 引用 TOP

自己既心態先係最大問題

回覆 引用 TOP

唔好咁,自信啲,每個人都有屬於自己嘅份美好,做乜嘢要將其拒之門外呢? 有冇結果並不昰你自己話事,太早畀自己留低唔會有好結果嘅心理暗示,就會使得事情走向發生改變,試著去接受,享受當下,而唔係一味去臆測未來

回覆 引用 TOP

如果對方從來唔要有下一代咪冇問題囉
否則預咗關係會因為對方渴求做爸爸而完結

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]