• 瀏覽: 13,577
  • 回覆: 109
  • 追帖: 2
如果老婆不幸發現另一半因為種種原因無可避免地有了小三,應該如何安慰老婆讓老婆知道不是完全是老婆的錯,避免老婆過份怪責自己。應該如何向老婆表示支持和會和老婆走過這個難關呢?

老婆的另一半不是你自己嗎?你老婆的另一半有小三,你要去安慰她。

真唔知你點想嘅,千祈咪安慰你老婆,你凈身出戶就好了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 8862 於 2021-1-22 08:48 AM 發表

老婆的另一半不是你自己嗎?你老婆的另一半有小三,你要去安慰她。
即係佢契家佬有小三囉

自己有小三又要自己安慰老婆
咁難明

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-1-22 08:18 AM 發表

如果老婆不幸發現另一半因為種種原因無可避免地有了小三,應該如何安慰老婆讓老婆知道不是完全是老婆的錯,避免老婆過份怪責自己。應該如何向老婆表示支持和會和老婆走過這個難關呢?
會有邊啲無可避免嘅原因去有二奶?

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-1-22 08:18 AM 發表

講到唔關老公事咁

信"瞓"教 ! 愛"精"神 !
你老婆另一半有小三,咁你地係共妻?

引用:
原帖由 Tillsonbrun 於 2021-1-22 10:28 AM 發表

講到唔關老公事咁
不想老婆怪牠自己,這是純粹不幸,不是老婆可以控制和避免的,願意雙方都一起承擔,所以想支持老婆和安慰牠。

引用:
原帖由 8862 於 2021-1-22 08:48 AM 發表

也可以這樣說,希望可以體諒老婆處境和心情,分擔這份不幸所以要去安慰牠。

引用:
原帖由 十二子 於 2021-1-22 10:59 AM 發表

你老婆另一半有小三,咁你地係共妻?
老婆牠自己沒有小三了。。。

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-1-22 11:21 AM 發表

也可以這樣說,希望可以體諒老婆處境和心情,分擔這份不幸所以要去安慰牠。
咁你都幾大方,為老婆着想。你老婆出去玩時,你自己唔介意嗎?

引用:
原帖由 真中國人 於 2021-1-22 11:21 AM 發表

你建議老婆去搵隔離嘅老王,咁樣或者可以舒緩佢嘅不幸感!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 8862 於 2021-1-22 08:48 發表

我諗樓主應該係想講如何說服老婆接受現時,大家一齊大被同眠同一屋簷下和睦相處

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]