• 瀏覽: 17,513
  • 回覆: 136
  • 追帖: 1
之前冇乜事,我男朋友都有份正職返,因為肺炎,佢冇全職做,只可以打下散工。
如果佢搵得嚟又夠自己用,我都冇意見,但係佢真係完全冇理財計畫。
有時佢嗰個月唔夠洗,就問我借,借完有工返,就還比我,但係還完唔夠一兩個星期,佢又會問我借……
當然,佢有借有還我OKAY,但係見佢搵朝唔得晚,又唔儲下錢,如果有一段時間冇工返,佢又會冇錢洗,我覺得第時佢真係比唔到安全感我。
我應該同佢傾下,定係直接分手好呢?

引用:
原帖由 SO俾您 於 2021-1-21 03:06 PM 發表

之前冇乜事,我男朋友都有份正職返,因為肺炎,佢冇全職做,只可以打下散工。
如果佢搵得嚟又夠自己用,我都冇意見,但係佢真係完全冇理財計畫。
有時佢嗰個月唔夠洗,就問我借,借完有工返,就還比我,但係還完唔夠一兩個星期,佢又會問我借……
當然,佢有借有還我OKAY,但係見佢搵朝唔得晚,又唔儲下錢,如果有一段時間冇工返,佢又會冇錢洗,我覺得第時佢真係比唔到安全感我。
我應該同佢傾下,定係直接分手好 ...
你既安全感係錢度,分手啦

引用:
原帖由 SO俾您 於 2021-1-21 03:06 PM 發表

傾下先啦,乜嘢都咁快分手

回覆 引用 TOP

畀你張相來睇下,我養你!

引用:

愛情需要大家嘅復出,疫情過後會好起嚟,要堅持哦

係時候改變下,先傾

回覆 引用 TOP

比你張相嚟睇吓,我養你

路過,其實一樓可以簡化為:男友唔長進應唔應分手

另外其實樓主心中己有答案只希望別人認同

回覆 引用 TOP

男人唔上進係大忌!!!!!!

樓主仲浪費青春浪費時間,答案已經在心中

回覆 引用 TOP

飛左佢啦,自己唔草錢仲要問你借

回覆 引用 TOP

引用:

有人話甚麼材料的人就識到甚麼材料的人。

不如你增值提升自己先,才識到有出色的男人。

否則換來換去都是類似貨色,有乜意思,浪費青春。

引用:
原帖由 阿屋 於 2021-1-21 04:03 PM 發表

有人話甚麼材料的人就識到甚麼材料的人。

不如你增值提升自己先,才識到有出色的男人。

否則換來換去都是類似貨色,有乜意思,浪費青春。
女人變壞就有錢啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 印度凸警 於 2021-1-21 03:09 PM 發表

你既安全感係錢度,分手啦
咁做乜唔洗錢?

引用:
原帖由 急焦浪漫的蛋 於 2021-1-21 03:32 PM 發表

男人唔上進係大忌!!!!!!
呢個唔係上唔上進,係有冇計劃

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]