• 瀏覽: 1,830
  • 回覆: 19
本主題由 粵X 於 2021-1-22 08:24 PM 關閉
第一,五十幾歲搵得個雞碎咁多,得嗰萬頭,從來都未升過職,係街邊求其捉個人高人工過佢咁濟,唔係靠佢老母層樓應該餓死左係街邊。
第二,唔識做人老豆,自己廢都算仲要唔識教,由細到大都係天生天養,學校成績係點樣完全唔理,考零分都覺得冇問題,小學中學完全冇指點下我咁濟,好似為生而生咁樣,完全係冇家庭觀念,得老母叫做有教過我。
第三,個人廢冇主見,成日比人騎住,衛生又差又唔檢點,成間屋舊到仆街都冇過比少少錢裝修翻新下,好似間屋唔係佢咁

引用:
原帖由 Limbo123 於 2021-1-21 11:25 AM 發表

第一,五十幾歲搵得個雞碎咁多,得嗰萬頭,從來都未升過職,係街邊求其捉個人高人工過佢咁濟,唔係靠佢老母層樓應該餓死左係街邊。
第二,唔識做人老豆,自己廢都算仲要唔識教,由細到大都係天生天養,學校成績係點樣完全唔理,考零分都覺得冇問題,小學中學完全冇指點下我咁濟,好似為生而生咁樣,完全係冇家庭觀念,得老母叫做有教過我。
第三,個人廢冇主見,成日比人騎住,衛生又差又唔檢點,成間屋舊到仆街都冇過比少少 ...
果然 虎父無犬子!

引用:
原帖由 Limbo123 於 2021-1-21 11:25 AM 發表

第三,個人廢冇主見,成日比人騎住,衛生又差又唔檢點,成間屋舊到仆街都冇過比少少 ...
你咁憎你老竇嘅?雖然污糟係好討厭,但係同佢傾吓叫佢改善囉,改唔到都冇辦法架要容忍,咁如果佢將來走咗,你會唔會接受佢嘅遺產?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-21 12:54 PM 發表

果然 虎父無犬子!
吓?公審大會咁冇一句好嘅

引用:
原帖由 fly 於 2021-1-21 08:06 PM 發表

吓?公審大會咁冇一句好嘅
死結。
佢自己憎父,但不自知。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-1-21 10:46 PM 發表

死結。
佢自己憎父,但不自知。
終於有個好人有個講道理嘅人出現

唔知點解有啲人憤世嫉俗咁做人嘅?好大怨氣咁

引用:
原帖由 fly 於 2021-1-21 10:48 PM 發表

終於有個好人有個講道理嘅人出現

唔知點解有啲人憤世嫉俗咁做人嘅?好大怨氣咁
其實,佢自己都唔知。

引用:
原帖由 工廠男 於 2021-1-21 11:07 PM 發表

其實,佢自己都唔知。
只識怨天怨地做人

回覆 引用 TOP

咁你又有幾勁,介紹下自己先拉。

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 singsingbaby 於 2021-1-21 12:54 PM 發表

果然 虎父無犬子!
呢個情況係犬父出( )子.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2021-1-22 12:58 AM 發表

又係點解李+x唔係自己老豆思維。
老豆老母帶你黎己經係恩,
你老豆有冇開拖打你虐待你?
有冇唔比飯你食?
路係自己行,
你考第一考狀元唔洗靠老豆先係叻仔。
靠父蔭只係一件垃圾。
流主老豆好過在下老豆九倍啦,
在下從未怪過老豆,
人要知足,感恩,
流主應先學識依兩樣野,
日後先好有下一代。
成班錯重點,
樓主鬧佢老豆,
你班友鬧樓主.
原告變被告,香討家事版幾十年都充斥呢D思想嘅人.
根本成班都係垃圾聆聽者,趕客.

唔通我無虐待女人,無阻止條女食飯,自己就係好老公咩.
做人比少少要求啦.以為咁就叫好好啊?要條女感恩有我做佢老公咁啊?

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]